Nå styrker vi kampen mot svart arbeid

DEBATT: Nå har fagorganiserte arbeidere, gjennom LO, og seriøse arbeidsgivere, gjennom Næringsforeningen, gått sammen om et initiativ for å forhindre dette.

Av: Marianne Chesak. Fylkesvaraordfører i Rogaland fylkeskommune

Det er virkelig grunn til å lytte når LO Rogaland og Næringsforeningen i Stavanger-regionen sammen står opp mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet.

Derfor støtter Rogaland fylkeskommune et nystartet tiltak – en uropatrulje – med 1,5 millioner kroner over tre år.

Svart arbeid ødelegger velferdsstaten vår. Arbeidskriminalitet er ødeleggende for absolutt alle. Nå har fagorganiserte arbeidere, gjennom LO, og seriøse arbeidsgivere, gjennom Næringsforeningen, gått sammen om et initiativ for å forhindre dette. 

Initiativet er en Uropatrulje for Rogaland som skal eies og drives som et topartssamarbeid mellom arbeidstaker- og arbeidsgiver-siden. Det er ikke småtteri som er utrettet når disse gruppene har stått sammen tidligere.

Derfor heier jeg og Arbeiderpartiet på Uropatruljen. Og derfor vedtok fylkestinget denne uken å bevilge 1,5 millioner kroner over tre år til satsingen.

Det har flere ganger vært avdekket en rekke tilfeller av arbeidskriminalitet i Rogaland de siste årene. Ifølge NRK Rogaland slo A-Krim-gruppen i Rogaland i fjor til mot 540 selskaper og gjennomførte 20 større aksjoner. Det legges opp til et tett samarbeid mellom Uropatruljen og A-krim – som er positive til denne hjelpen.

Og nå er altså fylkeskommunen med på dette laget som skal avdekke, forebygge og hindre arbeidskriminalitet i Rogaland.