Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (t.v) sammen med Arne Torsen-Eie, styreleder for Sandnes Arena som tok i mot sjekken fra Tor Dale, daglig leder for Sparebankstiftelsen SR-bank. Foto: Julie Renée Buene

Nå skal det bygges rulleskianlegg

Sandnes Arena har fått nok bidrag til å starte byggingen av rulleskianlegget allerede på mandag.

Av: Julie Renée Buene

SR-stiftelsen gir 2 millioner til rulleskianlegg

– Tusen takk for pengene som hjelper oss å komme i gang - og vi er godt i gang, sa styreleder   for Sandnes Arena, Arne Torsen-Eie, da han tok i mot sjekken på to millioner fra Sparebankstiftelsen SR-Bank til bygging av rulleskianlegget på Melshei. Anlegget skal bestå av en asfaltert rulleskiløype på litt over fire kilometer, med flere løypeveier og belysning. Løypa skal knyttes til skytebanen som sto klar i 2012. I tillegg er det planlagt og bygge klubbhus, treningshall, parkeringsplass, overnattinger og kjøkkenfasiliteter. Budsjettet for selve løypa ligger på 40 millioner, mens de øvrige bygningene som inngår i del to av prosjektet har en estimert pris på ti millioner. Løypa er allerede finansiert, mens det gjenstår rundt fem millioner til bygningene. Pengene fra SR-stiftelsen skal gå til del to av prosjektet.Tor Dale, daglig leder for Sparebankstiftelsen SR-bank forteller at rulleskiløypa er et av prosjektene de har gitt mest penger til.

– Vi synes dette var et veldig spennende prosjekt, og det er spesielt fint at anlegget vil være åpent for alle, sier Dale
Sandnes Skiskytterlag og Sandnes Idrettslag, som startet planleggingen av anlegget, fikk med seg Figgjo IL, Turrennklubben i Rogaland og Bogafjell Sykleklubb på laget. De håper også på å få med seg Gjesdal.

God hjelp fra alle kanter

– Det er mange som har  vært med og ønsket å få dette til. Politikerne, administrasjonen, næringslivet og idretten har alle gått sammen, sier Kenny Rettore som sitter i styret i Sandnes Arena.

Under Blink-festivalen hadde folk mulighet til å «kjøpe» en meter av løypa til en pris av 250 kroner per meter. Rettore forteller at de solgte meter for omtrent 75.000 kroner. 

Det er omtrent et halvt år siden Sandnes kommune besluttet å gå inn med 22 millioner kroner til prosjektet. Siden da har det skjedd mye, og ordfører Stanley Wirak (Ap) er overrasket over at byggingen skal starte allerede på mandag.

– Jeg har aldri sett et idrettsanlegg som har kommet så fort på beina som dette. Det viser  at når kommune, næringsliv og idretten jobber sammen så får vi det godt til. sier Wirak. 

Løypa skal stå klart til Blink- festivalen neste sommer. 

Sandnes som skiby

– Regionen og Blink er viktig  for skisporten, og Sandnes er en stor kommune med god aktivitet, sier skiskytterpresident, Erlend Slokvik som var med på overrekkelsen av sjekken for å ønske klubben lykke til. 

Wirak mener anlegget vil bygge opp om byens identitet.

– Vi har et veldig godt skiskyttermiljø i Sandnes nå, og dette bygger det opp enda mer. Det betyr at vi blir enda mer satt på kartet som skibyen, sier Wirak, og viser til at  Blink-festivalen pris for årets beste skiarrangement i fjor. 

– Og det er jo litt spesielt når vi aldri har snø i denne byen, sier Wirak.