Situasjonen med bebodde campingvogner skaper konflikt med båteierne ved Hillevågsvannet. Nå håpes det på en løsning som ikke går utover båthavnen. Foto: Sindre Andersen

Nå skal campingproblemet ved Hillevågsvannet løses

Samarbeidsgruppen for trafikksikkerhet skal nå finne en løsning på campingvognene ved Hillevågsvannet.

Av: Sindre Andersen

RA omtalte saken sist samarbeidsgruppen møttes. Da ble det konkludert fra et parkeringsperspektiv at parkering av campingvogner ikke utgjorde en trussel for trafikksikkerheten.

LES OGSÅ: Krever fjerning av campingvogner langs Hillevågsvannet

Samarbeidsgruppen, som består av Stavanger kommune, Rogaland politidistrikt, Stavanger Parkering KF og Statens vegvesen, skal nå møtes på nytt neste uke. Da håper de å kunne finne en effektiv løsning på situasjonen. For båteierne betyr møtet nytt håp om en endelig løsning.

– Jeg er livredd for at det på nytt skal etablere seg en leir her. Det skaper stor konflikt mellom campingbeboerne og båteierne. Det finnes jo ingen fasiliteter, så alt avføring og avfall blir dumpet langs båtene, sier Tor Eivind Selvik til RA.

Han har engasjert seg i saken som båteier og ønsker en løsning som ikke ødelegger for båthavnen.

LES OGSÅ: Fremdeles dumping rundt Hillevågsvannet

– Det kan ikke bli totalt parkeringsforbud, da vil båthavnen bli ubrukelig. For oss vil en løsning derfor være et parkeringsforbud mot campingvogner og bobiler, sier Selvik.

Bystyrepolitiker Leif Arne Moi Nilsen (Frp), har lenge engasjert seg i situasjonen. Han er enig med Selvik, og tror et skilt vil være en enkel og effektiv løsning på et problem han mener burde vært løst for lenge siden.

– Det er spesielt at det ikke har blitt gjort noe. Når det gjelder klarering av campingvogner, er det egentlig en enkel sak, hvor et parkeringsforbud for slike kjøretøy ville fikset mye av problemet, sier Moi Nilsen til RA.

Ikke så lett

Situasjonen rundt Hillevågsvannet har vært vanskelig å løse. Båteierne er avhengig av parkeringsmulighet, og det har derfor ikke vært aktuelt med parkeringsforbud. Consul Sigval Bergesens vei er i tillegg en fylkesvei, noe som har gjort det vanskelig for Stavanger kommune å ta effektive grep.

– For samarbeidsgruppen for trafikksikkerhet er det aktuelt å se på ulike måter å regulere parkeringen på, blant annet med forbud for campingvogner. Det har vært vanskelig å se hvordan vi skal håndtere situasjonen, da vi vet av erfaring at en slik løsning kun er midlertidig. Campingvognene vil flytte seg til en ny plass som kanskje er verre, sier Trond Åge Langeland, senioringeniør ved plan- og forvaltningsseksjon i Stavanger og medlem av samarbeidsgruppen.

Langeland tror derfor en annen konklusjon enn skilting vil være best, men kan ikke love at løsningen blir klar i det kommende møtet.

– Alternativt til parkeringsregulering, er en løsning ut ifra plan- og bygningsloven. Der reguleres lovligheten rundt plassering av campingvogner langs veien. Det er da en politisk avgjørelse, og en handlekraftig konklusjon på hva som skjer med beboerne av campingvognene vil måtte komme fra et høyere politisk nivå enn samarbeidsgruppen for trafikksikkerhet, sier Langeland til RA.

Følg RA på Facebook og Twitter!