Det er ventet mellom 40 og 60 millimeter regn i regionen i løpet av helgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nå kommer sprutregnet

Det er ventet så store nedbørsmengder i løpet av helgen at Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Rogaland.

I løpet av lørdag kommer det et nedbørsområde som passerer Vestlandet og fører til store mengder nedbør. 

– Mellom lørdag og søndag er det forventet mellom 40 og 60 millimeter nedbør i Rogaland, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan.

Granan legger til at det er sendt ut OBS-varsel for Rogaland, Hordaland og Vest-Agder på grunn av de store nedbørsmengdene. 

– Det er tross alt Stavanger vi snakker om, så vi vet at det har regnet der før. Likevel forventer vi et intenst regnvær i helgen, sier han til RA, og understreker samtidig at det ikke er dramatisk mye regn, men nok til å sende ut et varsel.

– Én millimeter nedbør er én liter nedbør fordelt på én kvadratmeter. Så mellom 40 og 60 millimeter er en god mengde. 

Beskyttet av fjell

Granan forklarer at grunnen til at Stavanger-regionen er ekstra utsatt for regnvær, er fordi det meste av været kommer fra Nordsjøen. Oslo, derimot, ligger på andre siden av fjellene, som fungerer som et slags skjold. 

– I Rogaland er man vant til nedbør, og man er rustet for det. En nedbørsmengde på 60 millimeter i løpet av 12 timer hadde vært mer dramatisk i Oslo, enn i Stavanger, sier han. 

Varm periode

Etter helgens regnvær er det imidlertid klart for sol og tørt vær igjen, opplyser meteorologen. 

– Det blir noen fine dager i starten av neste uke, spesielt fram til torsdag vil det være både varmt og tørt, sier Granan.

Temperaturene vil igjen bli varmere, og så langt er det ikke mistanke om regn i ukens første dager.

– Temperaturer opp mot 20 grader er innenfor rekkevidde, sier han og ber folk om å utnytte dagene med varmt vær.

– Vi må ta innover oss at det begynner å nærme seg høst, men neste uke kommer det noen skikkelig fine dager, avslutter Granan.