Lyse kommer med nye stasjoner for hurtigladere. Foto: Lyse AS

Nå kommer nye hurtigladere i Stavanger-regionen

Stavanger kommune og Lyse skal nå etablere hurtigladere for elbiler på tre sentrale plasser i regionen.

Stavanger lufthavn, Sola, Jernbanelokket og Forus. Hurtigladestasjonen på flyplassen forventes å stå ferdig i løpet av mai. Det blir også hurtigladestasjoner på Forus og på Jernbanelokket.

Nå er kun 15 av 450 drosjer i Stavanger-regionen elkjøretøy. 

– Vi jobber med å få til en god geografisk fordeling av hurtigladere for elbil, for på den måten å gjøre valget om å gå over til elbil lettere for våre kunder, sier administrerende direktør i Lyse, Anders Thingbø, i en pressemelding. 

LES OGSÅ: Elektriske kjøretøy da, nå og framover

Samarbeid med BKK

Lyse inngikk i 2017 et samarbeid med BKK om å bygge og drifte hurtigladere, i alt skal 28 hurtigladere fordelt på syv lokasjoner i regionen. Selskapet fastslår at  utvidet tilbud av hurtigladere er avgjørende for å oppnå ønsket mål om elektrifisering av transportsektoren. 

Kommunen er aktiv deltaker. 

LES OGSÅ: Fire av fem e-Golf til Norge

Infrastruktur må til

– Stavanger kommune ønsker å tilrettelegge for flere el-drosjer. For å oppnå en høyere andel el-drosjer er vi nødt til å tilrettelegge med den infrastrukturen av ladere som trengs, sier daglig leder i Stavanger parkering, Christian Tønnevold.

Stavanger kommune har fått tildelt penger fra Miljødirektoratet for å bygge ut tre nye hurtigladestasjoner i samarbeid med Lyse.

LES OGSÅ: Ladekonflikter kan bremse elbilveksten