Neil Armstrongs bilde av Buzz Aldrin på månen i 1969 er blant fotografiene som nå skal auksjoneres bort. Foto: Neil Armstrong/NASA via AP/NTB scanpix

Nå kan du sikre deg historiske bilder fra månen

John Glenn tok det første bildet av jorda fra verdensrommet. Neil Armstrong tok det første bildet på månen. Nå selges 445 originale astronautfotoer på auksjon.

De originale forstørrelsene av både Glenns og Armstrongs bilder er blant fotoene som nå går under hammeren hos auksjonshuset Skinner Auctioneers and Appraisers. Auksjonen starter torsdag og skal pågå fram til 2. november.

Auksjonen har fått navnet «The Beauty of Space» og er ifølge auksjonshuset den første som tar for seg fotografier fra måneferdenes glansdager. Bildene er tatt av NASA-astronauter i perioden fra 1961 til 1972.

Bildene har vitenskapelig og historisk interesse, men Skinners fotospesialist Michelle Lamunière trekker også fram den kunstneriske verdien.

– Selv om astronautenes hovedmål var å dokumentere sine aktiviteter, ble de også inspirert av det de var vitne til, og skapte bilder som hever seg over ren dokumentasjon, sier hun.

Fotografiene som nå auksjoneres bort, er ikke nye kopier, men originale forstørrelser laget av NASA i etterkant av Mercury-, Gemini- og Apollo-ekspedisjonene. Mange er merket med NASAs egne notater, bildetekster og nummer.

Auksjonshuset setter verdien på enkeltbildene til mellom 300 og 9000 dollar.