«Nå bør det velges en vei»

KOMMENTAR: Skal Oilers leke med Storhamar og VIF om seriegull i år er det nå muligheten kommer. Hvis ikke bør klubben omdefinere sitt mål for sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er ikke langt opp. Henholdsvis fire poeng til Storhamar og tre til VIF – som har en kamp mindre spilt.

Dersom Oilers vinner både på Hamar torsdag, og hjemme i DNB Arena mot VIF lørdag, så er det grønt lys for en skikkelig gullkamp. Dersom det ikke skjer kan de like gjerne tenke annerledes i fortsettelsen av sesongen.

For nå står de ved en skillevei.

LES OGSÅ: – Dette gir selvtillit før toppkampene

Oilers har hatt to --tanker i hodet samtidig i innledningen av 2018/2019.

Det har handlet om å implementere Todd Bjorkstrands spillestil og filosofi – og det har vært et klart mål å fase inn flere lokale stortalenter i laget. Å gjøre dette, på samme tid som man skal oppnå et resultatmål som sier topp tre i serien og NM-finale, er en svært krevende oppgave. Det skjønner alle.

Det er også derfor jeg mener de må ta et valg etter disse to kampene. Dersom Oilers skulle tape begge er det lite som tilsier at klubben skal være med helt inn om seriegullet. VIF er mer solide enn på lenge, Storhamar vil fort bli enda bedre når de ikke har CHL å tenke på. Bak har fjorårs finalist Lillehammer våknet.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Ringerike

I et tapsscenario er det helt innenfor å prioritere framtiden over resultater her og nå. For klubbeier Tore Christiansen er tydelig på hva han drømmer om i framtiden. Det er et Oilers hvor de aller fleste norske skarrer på R-en, mens krydderet er gode utledninger. Anledningen til å klare dette blir neppe bedre. Talentene florerer. Men den siste tiden har de i stadig større grad blitt et offer for resultatkravene Todd Bjorkstrand har hengende over seg.

Det er også forståelig. Dette er ingen enkel øvelse.

Om klubben er tøffe nok til å ta et slik valg må de også i langt større grad fase de unge inn i rollene de er gode i. Det betyr i topprekkene. Ikke tredje og fjerderekkene. Så får de få full tillit ut grunnspillet. De må løftes opp på et nivå som gjør at klubben i fortsettelsen ikke trenger å bevege seg over fjellet for å finne spillere med norsk pass. Det krever full dedikasjon mot målet.

LES OGSÅ: Savner bruk av alle rekkene

Skulle Oilers derimot kappe inn på forspranget de to neste kampene er det mye lettere å forsvare en kortsiktig tankegang.

Fyll på den siste utlendingsplassen så fort som mulig. Ta eventuelt grep om en ikke er fornøyd med noen av de andre utlendingene – eller de norske – og kjør på med alt en har for et nytt seriegull til DNB Arena.

Kommuniser det gjerne også tydelig utad og innad.

For det er lov å være pragmatisk.