Nå blir politihunden Malvin pensjonist

Etter å ha bidratt i redningsaksjoner, væpnede aksjoner, åstedssøk og drapssaker går nå Malvin inn i en ny tilværelse som familiehund på fulltid.

Patruljehunden Malvin har nå gått av med pensjon etter å ha jobbet skift i politiet i sju år sammen med hundefører og eier Elisabeth Eidsvik.

Den ni år gamle Malinois hannhunden, som kommer fra Bjoa i Vindafjord kommune, har i løpet av sitt yrkesaktive blant annet bidratt i redningsaksjoner, væpnede aksjoner, åstedssøk og drapssaker, skriver Sør-Vest politidistrikt på Facebook.

Videre skriver de at enkelte av hundeoppdragene huskes ekstra godt. I januar i fjor fikk politiet melding om at en ung kvinne var savnet i Haugesund. Familie og venner hadde da vært ute og lett etter jenta, uten resultat.

Malvin ble satt på oppdraget og brukte ikke lang tid på å finne den savnede, som da var sterkt nedkjølt.

Hunden signalisere til hundefører Eidsvik at han hadde sporet opp jenta. Saken fikk nasjonal oppmerksomhet og Malvins innsats ble fremhevet i riksdekkende medier, ifølge politiet.

– Nå går Malvin inn i en ny tilværelse som familiehund på fulltid. Takk for god innsats i politiet, avslutter Sør-Vest på Facebook.