Tonje Nøstvold og Sola spiller onsdag kveld en historisk semifinale i NM. Grunnet vår nye trykketid får vi ikke dette med i papirutgaven. Alt om kampen kan du likevel lese på vårt nettsted. Her vil alle saker fra kamper bli lagt ut direkte i framtiden. Foto: Pål Karstensen

«Nå blir kampene nettstoff»

I forrige uke ville RA-sporten brukt flere sider i avisen på Solas NM-semifinale mot Tertnes onsdag og Oilers kamp mot Frisk Asker torsdag. Nå ligger alt stoffet åpent på nett, forklarer RAs sportsleder Espen Iversen i en kommentar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nedleggelsen av Schibsteds trykkeri på Lura gjør at sporten i RA ikke lengre vil få kamper med i papirutgaven grunnet langt tidligere trykketid. Det er selvsagt trist at så mange dyktige mennesker har mistet jobben. Dessverre er det lite vi kan gjøre med det. Utfordringen vår blir den samme som hos våre gode naboer Aftenbladet.

Tirsdagsutgaven av RA ble denne uken trykket i Nydalen i Oslo. For å kunne transportere avisen til din postkasse i tide må trykking starte på ettermiddagen – og ikke klokken 22.00 som tidligere.

For papiravisen ellers blir ikke endringene veldig store. Det er i hovedsak snakk om enkelte nyheter, hendelser og konsertanmeldelser som ikke vil komme med i papirutgaven. Disse vil du også kunne lese om på nettstedet vårt.

For sporten blir endringene noe større i forhold til papirutgaven. Vi vil fortsatt skrive om kampene til flaggskipene Oilers, Sandnes Ulf, Viking og Sola. Vi vil også fortsette med å gjøre en grundig jobb med å dekke lokalfotballen, følge opp Ingebrigtsen-brødrene i stevner og skrive om Alexander Kristoffs siste seirer på sykkelsetet.

Forskjellen er bare at de idrettshendelsene som skjer på kveldstid nå utelukkende blir nettstoff hos oss – med unntak av det som skjer på lørdager.
Ettersom RA ikke bruker noen betalingsløsning på nett vil alt dette stoffet være åpent og legges ut så fort journalistene får skrevet det.
I så måte får leserne i realiteten kampstoffet langt hurtigere levert enn tidligere. Det er bare å logge seg inn på www.rogalandsavis.no.

Sportsseksjonen i papiravisen vil i større grad enn tidligere bli en arena for bakgrunnsstoffet. For de gode kommentarene, analysene og forhåndsstoffet. Vi vil også fortsette med å ligge tett på nyhetsbildet – som da Kjell Jonevret og Viking skilte lag i uken. Sporten i RA vil som tidligere ha en lokal ramme – hvor vi sper på både med nasjonalt og internasjonalt sportsstoff som vi tror har interesse for deg. For oss i RA-sporten er det ikke helt uvanlig å jobbe slik.

Ordningen med å ha kampene som rent nettstoff hadde vi også da vi kom ut som tredagersavis for et par år siden. For deg som leser er det viktig å huske at vi fortsatt leverer det samme stoffet som tidligere. Det er bare arenaen som har blitt en annen for deler av det.

God lesning!