Nå åpner også Kari Nessa Nordtun og Ap for å se nærmere på løsninger rundt Viking stadion som involverer kommunen. FOTO: ROY STORVIK

Nå åpner også Ap for å komme til bordet

Ap har lenge vært klare på at de ikke anser løsninger for Viking stadion som en kommunal oppgave. Etter at banken og Viking AS torsdag kom opp med et nytt forslag åpner de for å komme til bords.

Følg RA Sporten på Facebook!

Samtidig Ap tydelige på at de fortsatt må ha langt flere svar på bordet før de kan ta stilling.

– Vi har hele tiden vært opptatt av å finne løsninger, men vurdert opp mot kommunen sine kjerneoppgaver som barnehage og skole. Her må Viking AS avklare hva som faktisk foreslås, sier gruppeleder Kari Nessa Nordtun til RA.

– Så det betyr at dere nå er villige til å se på dette?

– Vi åpner opp for å diskutere – om de beste vilkårene ligger til grunn. Så må det selvsagt drøftes i partigruppen før det tas en offisiell stilling.

LES OGSÅ: Dette er SR-Banks forslag til stadionløsning

– Mye uklart

Hun peker på at det er bra at SR-Bank og Vikings AS ser ut for å komme til en løsning mellom seg. Samtidig ser hun klare hull i dagens forslag.

– Det er uklart i brevet hvor mye kommunen eventuelt skal betale i leie og varighet av leieforholdet. Dette spørsmål av vesentlig betydning for om vi kan bli med på dette.

Nessa Nordtun står også, som de andre politikerne, steilt på pant.

– Så er det helt uaktuelt for oss å slette panten på 70 millioner. Det er en gave kommunen har gitt for å sikre at det er et toppidrettsanlegg der i all overskuelig framtid. Vi mister også sikkerheten for at Viking er største aksjonær. Det ligger i avtalen at om de ikke er det vil vi få tilbakebetalt tilskuddet.

Nessa Nordtun peker også på at spørsmålene rundt kunstgress må avklares.

LES OGSÅ: – Mener vi adresserer de viktigste motargumentene

Frykter Telenor Arena-case

– Så mener jeg at banken burde ha firt mer ned på lånet. Det er det som har gitt Viking AS trøbbel – at de ikke klarer å betjene lånet.

Aps gruppeleder minner om at kommunen i sin tid var rause av en grunn.

– Vi gikk inn med tilskudd og tomtegave for å sikre byen og Viking et toppidrettsanlegg. For å sikre at det forblir i Vikings eie har vi en tilbakebetalingsavtale som sikrer at ikke private kan kjøpe ut Viking. Dette forslaget åpner nå for at Viking kan miste kontroll over stadion. I verste fall kan det bli en Telenor Arena-case. Det er vi skeptiske til.

LES OGSÅ: Dette tenker politikerne om løsningen