Annonse
Even Myreng Kjellesvik (18) har meldt overgang til Manglerud Star, men kommer tilbake til sommeren for å fullføre videregående og kjempe seg inn på Oilers-laget. Foto: Pål Karstensen

Myreng Kjellesvik inspireres av familien

Poengleder på Oilers' U20-lag denne sesongen, og har fått debuten sin på A-laget. Har nå skrevet under på en kontrakt for M/S ut sesongen, og fikk sin første kamp der mot nettopp Oilers på lørdag.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

– Du har valgt å skrive under på en kontrakt med M/S ut sesongen. Hvilke tanker gjorde du deg da M/S kom med forespørselen?

– Det kom som et lite sjokk med en gang da de ønsket meg over med en gang, men da jeg tenkte på det, kom jeg fram til at det var det beste for meg. Det blir vanskelig å få spilletid for Oilers mot slutten av sesongen, og da kan jeg få spille mer i Manglerud Star.

– Det er mange spillere som har vært innom M/S i Oilers nå. Snakket du med dem før du tok en avgjørelse?

– Jeg kjenner en del spillere i M/S fra før, og vet at det er en god klubb å utvikle seg i. I tillegg har jeg selvsagt snakket med flere i laget for å høre hvordan forholdene er der.

– Du fikk din første kamp for M/S borte mot nettopp Oilers, hvordan var den opplevelsen?

– Det var veldig spesielt. Selv om jeg ikke har spilt mange kampene for A-laget i DNB Arena, var det veldig rart å ha på seg en gul og grønn drakt.

– Hva vil du si er de største forskjellene på Oilers og M/S?

– Oilers har de beste fasilitetene i Norge, og alle spillerne der kan spille hockey på heltid og kun tenke på å bli bedre hockeyspillere. Her i M/S er treningene lagt til ettermiddagen, da folk flest har jobb utenom. Sånn sett er treningshverdagen mer optimal hos Oilers, men Manglerud er en god utviklingsarena.

– Du kommer fra litt av en hockeyfamilie, hvilken inspirasjon gir det?

– Pappa tok meg med én million ganger for å se hockey da jeg var liten, og har inspirert meg enormt. Både som spiller og som trener. I tillegg blir jeg allerede litt mobbet fordi lillesøsteren min har spilt i OL og vunnet seriegull, men hennes prestasjoner er også veldig inspirerende.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg liker bedre film, da jeg har for liten tålmodighet til å lese. Men jeg husker jeg fikk en gammel hockeybok da jeg var liten, og at jeg bladde mye i den.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er et vanskelig spørsmål, men jeg blir lykkelig av å spille hockey.

– Hvem var din barndomshelt?

– Pappa var den ene, og Pavel Datsyuk den andre. Jeg fikk en kølle av han da jeg var fem år, og har likt han siden.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg liker å ha ting i orden, og kan nok være litt vel perfeksjonistisk.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg elsker å reise, så når jeg har muligheten til det tar jeg meg en tur.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Likestilling er viktig for meg.

– Er det noe du angrer på?

– Det er det, men det er også litt bra å ha noe du angrer på. Det er ofte sånn du lærer i livet.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg kjenner noen som sto fast med Eddie Murphy i en heis faktisk, og de sa at det var en spesiell opplevelse. Så en komiker hadde vært greit for å få tiden til å gå fortere.

Annonse