Etter gode prestasjoner tidligere i oppkjøringen var det ikke helt topp av Sandnes Ulf i lørdagens kamp mot Arendal. Det er en del å jobbe med for Vegard Aasen, Kent Håvard Eriksen, Nicolai Geertsen og Roy Miljeteig. Foto: Pål Karstensen

Mye å jobbe med for Sandnes Ulf på La Manga

Sandnes Ulf fikk godt motstand av et solid Arendal, som holdt de lyseblå til 1-1. Etter en dårlig kamp i surt vært, gleder spillerne seg nå til å komme seg ned på grønt gress for å jobbe videre med kampformen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Roy Miljeteig mente han kunne se at det var noe dødt og tamt over Sandnes Ulf allerede på oppvarmingen, og Remi Johansen måtte oppildne lagkameratene allerede etter 30 sekunder. Da hadde nemlig Arendal skapt dagens første sjanse, og debutant Jonas Høidahl gjort en god redning.

– Det var rett og slett dårlig av oss i dag, og i den første omgangen der er vi ikke med i det hele tatt. Vi møter et godt lag i dag som kjemper godt, men jeg merket det allerede på oppvarmingen at vi ikke var helt påskrudd i dag og da blir det vanskelig, forteller Miljeteig.

LES OGSÅ: Høidahl har ikke kommet for å sitte på benken

– Kom aldri helt i gang med kampen

Det var nemlig Arendal som var det førende laget de første 45 minuttene på Hanabanen, og også bortelaget som hadde de farligste sjansene. Selv om det ikke ble skapt allverden hadde bortelaget en alle tiders mulighet da en volley strøk like utenfor etter 23 minutters spill. Kjell Rune Sellin hadde de lyseblås beste mulighet da Arendal-keeperen bommet på en utrusning, men Sellins skudd ble reddet på vei inn mot streken.

– Vi kom egentlig aldri inn i kampen i den første omgangen, selv om vi hevet oss litt de siste 45 minuttene. Vi fikk ikke vårt eget spill til å flyte, og klarte ikke å utnytte at vi hadde ballen mest. Samtidig slapp vi ikke til altfor mange sjanser, men vi var svake over hele linjen, sier Kenneth Sola.

Sandnes Ulf skrudde opp tempoet noe i den andre omgangen, og begynte å presse Arendal bakpå. Men det var likevel bortelaget som scoret først, da Tobias Olsvik utnyttet seg av litt nølende forsvarsspill og kriget inn ledermålet i møljen foran Sandnes Ulfs mål. Fire minutter tok det før Miljeteig utlignet, da han ble tredd igjennom og satte ballen kontrollert opp i nettaket.

– Det er alltid kjekt å score, og for min egen del synes jeg har kommet greit i gang. Hvis jeg klarer å ta med meg målene og assistene inn i seriespillet, så skal jeg være fornøyd. Men vi hadde ikke helt dagen i dag, og det er vanskelig å peke på hva som var galt, men vi kom ikke opp på det nivået vi burde. Så egentlig burde vi være fornøyd med at vi fikk med oss noe fra en så dårlig prestasjon, sier målscoreren.

LES OGSÅ: Sellin dunket inn tre mål i debuten

Mye å jobbe med

Trener Bengt Sæternes var heller ikke spesielt godt fornøyd. Verken med resultatet eller gjennomføringen.

– I første omgang ble det mye frem og tilbake, og vi klarte ikke å straffe dem da vi hadde ballen. I løpet av kampen skapte vi nok sjanser til å vinne, men vi slipper inn et enkelt mål og har en del å jobbe med. Noe positivt er det, men det er også en del å ta tak i, sier Sæternes.

Onsdag reiser han og laget ned til La Manga, for å ta tak i en del av tingene som ikke fungerte etter planen mot Arendal.

– Vi skal spille to kamper, så det blir ikke så mye tid til trening på spesifikke ting. Vi kommer til å jobbe en del med dødballene våre pluss en god del taktisk. Vi skaper fortsatt mange sjanser, men må jobbe med å finne en større ro i spillet vårt også må vi jobbe litt med den defensive strukturen slik at vi ikke slipper inn så enkle mål som i dag, forteller Sæternes.

LES OGSÅ: Sæternes lar alle få sjansen til vise seg fram

Gleder seg til La Manga-opphold

Miljeteig og Sola gleder seg til å komme seg ned til varme og grønt gress, etter en heller dårlig dag på jobben i sur vind og regn.

– Det skal bli deilig å komme seg ned til La Manga nå. Det er alltid kjekt å reise på tur med laget, og ha det litt sosialt sammen. Det kommer nok ikke til å bli de hardeste øktene, da vi nok heller kommer til å terpe litt mer på taktikken siden vi kan bruke tid på treningsfeltet uten å fryse ihjel, sier Sola med et smil.

Sandnes Ulf møter Fredrikstad til første kamp på La Manga lørdag om èn uke, før den andre og siste kampen er mot Bodø/Glimt tirsdag 28. februar. Begge kampene kan ses på Eurosport.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf «stjeler» talenter fra Viking