Mottok stipend og drar rett på treningsleir

Det er ingen tid å miste for Jakob Ingebrigtsen. EM og OL venter i 2020-sesongen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Han mottok stipendet i Finansparken i går. Nå drar løperen Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes rett til Afrika for å gjøre seg klar til sesongen som venter. Stipendet kommer godt med.

– Det er ingen hemmelighet at det koster å drive toppidrett, sier Ingebrigtsen til RA. 

Tøff sesong

2020-sesongen innebærer blant annet EM og OL for «Team Ingebrigtsen». 

– Det er et betydningsfullt år for min karriere. Jeg er avhengig av at mye går etter planen. Går det etter planen ser jeg ingen grunn til at det ikke skal bli et fantastisk år, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Gjert trapper ned

Han trekker spesielt fram de to store mesterskapene. Sulten er ikke borte. Han har allerede som 19-åring vunnet EM-gull på både 1500-meter og 3000-meter. 

– Det er et naturlig jag for å vinne det man ikke har vunnet. Det er VM og OL som er de største målene, slår Ingebrigtsen fast. 

Han trekker også fram at det er forventet stort oppmøte av nordmenn i Paris, som er arrangør av EM. 

– Andre ting som motiverer meg er den norske folkefesten i Paris. Det er kanskje ikke det største mesterskapet, men det blir den største festen. Idrett handler om å utforske hvor de menneskelige grensene er, samtidig så skal vi ha det gøy sammen, sier Ingrebrigtsen.

LES OGSÅ: Disse talentene mottok stipend

Merker ikke mye til nedtrapping

Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen trapper ned i jobben hos Ahlsell. Dette gjør at hverdagen ser litt annerledes ut for Gjert, mens Jakob får en tilnærmet lik hverdag. 

– Mye er likt selv om det er små endringer. I praksis blir det ganske likt. Det er mye på grunn av at vi har fått det til å fungere. Vi skal alltid prøve å finne forbedringer, men vi skal ikke fikse ting som ikke er ødelagt, sier 19-åringen.