Morten Abel lanserer kleskolleksjon

Kolleksjonen skal lanseres under New York Fashion Week i september.

Sammen med designeren Nina Jarebrink slipper Morten Abel kleskolleksjonen «Morten Abel by Nina Jarebrink».

Alle plaggene i kolleksjonen er designet i ull og silke av fineste kvalitet, og kolleksjonen består av ikoniske plagg som dress, t-skjorte, strømper, hatt og skjerf med eksklusive detaljer som skal gi mannen et sofistikert uttrykk.

Det har vært viktig gjennom hele designprosessen at plaggene skal føles like bra som de ser ut, skriver Hes PR i en pressemelding. 

– Når jeg først skulle ta skrittet inn i motebransjen, måtte det være med noe som folk faktisk har behov for, sier Morten Abel i pressemeldingen.

– Klær som ser bra ut, føles bra og som holder deg varm. Smakfulle farger, enkle, tidløse plagg i ull og silke - oh mama!, legger han til, og trekker samtidig frem t-skjortene som sin personlige favoritt i kolleksjonen. 

LES OGSÅ: The September When gjenforenes

Mykt, varmt og lekkert

Til Minmote sier han at han har troen på at dette vil være til glede for mange. 

– Jeg vil ikke gjøre noe som er bare fashion, liksom, sier Abel til Minmote

– Jeg ville lage noe som du kan glede deg til å våkne opp og ta på deg om morgenen. Noe mykt, varmt og lekkert, som kan brukes hele dagen, alle dager, legger han til.

Dette er Nina Jarebrinks første designsamarbeid, og hennes første herrekolleksjon. 

– Morten Abel er en mann som er kjent for sitt personlige uttrykk, og hans personlige stil både på og av scenen har i flere år vært til inspirasjon. Nnettopp derfor er det en ære å designe hans kolleksjon, sier hun.

Morten Abel by Nina Jarebrink, er en «see-now-buy-now»-kolleksjon og vil bli lansert for første gang under New York Fashion Week i samarbeid det Norske Generalkonsulatet i New York.

Kolleksjonen kommer deretter for salg hos Tictail Market i New York City fra 11. september. 

I Norge vil kolleksjonene ha en eksklusiv distribusjon hos Illums Bolighus i Oslo og Bergen