Monica funnet i live

Monica Barstad er funnet i live i Aten. Nå er hun gjenforent med familien.

- Det er helt fantastisk. Uvirkelig. Jeg greier ikke helt å sette ord på det, sier Monicas mor Anne Karin Barstad Egeland til TV 2 Nyhetskanalen.

- Monica forteller at hun har hatt det greit, sier hun etter å ha møtt datteren som har vært savnet siden forrige fredag.

Monica Barstad tok selv kontakt med familien etter å ha sett en savnet-plaket med sitt eget bilde på i Aten.

- Hun har ikke oppfattet at det foregikk en storstilt leteaksjon før hun så plakaten, sier Barstad Egeland.

Gjenforent i formiddag

Det var ved 10-tiden fredag formiddag at 26-åringen ble gjenforent med familien i Aten. Hun befant seg da på en McDonalds-restaurant i den greske hovedstaden.

Hun ble deretter tatt med til Royal Olympic hotell.

- Ja, jeg sitter med henne på hotellet. Det er veldig, veldig bra at vi har funnet henne. Hun er i fysisk god form, men vi snakker med henne nå for å høre mer om hva som har skjedd, forteller faren Inge Osaland til VG.

Avslutttet etterforskningen

Politiet har nå avsluttet sitt arbeid med det som inntil i dag morges var en savnet-sak, men vil likevel snakke med Monica Barstad når hun kommer hjem til Sandnes igjen.

- Det er ingen grunn til å tro at det har tilstøtt henne noe kriminelt i den perioden hun har vært borte, og derfor har vi avsluttet saken. Men vi kommer til å ta en prat med henne når hun kommer hjem, for å høre hvor hun har vært, og hva som har skjedd, i den perioden hun har vært savnet, sier politiadvokat Anne Hølland til RA.

Hun vil ikke si hva politiet foreløpig vet i forsvinningssaken.

- Nå viser dette seg å være en privatsak, og ikke en politisak. Da må det være opp til savnede selv om hun ønsker å gå ut i offentligheten med informasjon om hva som har skjedd i den perioden hun har vært borte. Det er et spørsmål om personvern. Vi er veldig glad for at hun har dukket opp, og denne saken nå ser ut til å ha endt godt, sier Hølland.

Brukte bankkortet

Det var nye bevegelser på Monica Barstads bankkonto etter at Visa-kortet hennes ble brukt natt til fredag som førte til at Barstad ble funnet.

Ambassadør Sjur Larsen opplyste fredag morgen til TV 2 at han har fått opplysninger om at den savnede Monica Barstads bankkort er brukt i natt.

Banken det dreier om, er en storbank i Aten sentrum. Kortbruken er registrert på en minbank tilhørende den greske Emporiki-banken, og det skal ha blitt tatt ut 200 euro fra kontoen.

Uttaket med Monica Barstads Visa-kort skjedde ifølge politiet klokken 01.41 i en minibank i Aten.

Kontobevegelsen var det første livstegnet fra den savnede sandneskvinnen på snart en uke.