Stavanger-golferen Aksel Kristoffer Olsen misset Challenger Tour-kortet med minst mulig margin lørdag. Foto: Swedish Golf Tour

Misset Challenge Tour-kortet etter golfdrama

Aksel Kristoffer Olsen misset Challenge Tour-kortet med omlag 2500 kroner etter en thrilleravslutning på golfsesongen i Nordic League.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger-golferen Aksel Kristoffer Olsen har denne helgen kjempet for å klatre opp topp fem på pengelisten i Nordic League, noe som ville gjort at han var kvalifisert for Challenge Tour neste sesong. Han startet lørdagens siste runden på 10.-plass, som akkurat ikke var godt nok.

Derfor måtte han klatre på resultatlistene i løpet av lørdagen, og det skulle bli en dag fyllt med opp og nedturer.

– Da 13 hull var spilt lørdag, hadde siddisen gjort fem birdies, to bogeys og var tre under par for dagen. På dette tidspunktet var han innenfor topp-5-plasseringen på pengelisten som ville gi opprykk til Challenge Tour. Det var han også etter å ha gjort bogey på hull 14, men med dagens fjerde bogey på hull 17 falt han plutselig utenfor den viktige topp-5-grensen på pengelisten, skriver norskgolf.no

LES OGSÅ: Bare tusenlapper fra å rykke opp

Knappest mulig margin

Etter ferdigspilt runde lå Olsen på delt sjetteplass, som i seg selv hadde vært bra nok for å kvalifisere seg inn til Challenger Touren. Dermed måtte Olsen se på og vente mens de andre golferne gjorde seg ferdig med sine runder, og når Niklas Lemke slo tre bogeys fra hull ti til hull 16 så det lyst ut. Men med birdies på de to neste hullene, vippet han Olsen utenfor topp 5-listen. Lemke havnet imidlertid i omspill med islendingen Axel Boasson.

– Hvis Boasson tok sin tredje seier for sesongen, hadde han blitt strøket fra Nordic League-pengelisten og fått direkte opprykk til Challenge Tour. Det hadde gjort at Olsen og de andre spillerne bak ham på Nordic League-pengelisten i praksis hadde rykket en plass opp på listen. Det var imidlertid Lemke som trakk det lengste strået i playoff, og dermed glapp kortet for Olsen med knappest mulig margin, skriver golfnettstedet.

Nå har Olsen en siste mulighet, og det er at en av spillerne over han kvalifiserer seg for europatouren. Da rykker nemlig de andre opp ett hakk.

LES OGSÅ: Nå er han bedre enn både Tage og Tiger