Minutter fra farvel – nå er gulltroen tilbake

Da Oilers lå under 2-1 på tampen mandag var Peter Lorentzen (35) klar over at han fort spilte sin siste kamp i DNB Arena. Onsdagens seier har gitt tilbake troen på at karrieren kan være til påske. Og ende med gull.

For Lorentzen, og et skadeskutt Oilers, vartet opp med en bunnsolid 6-3-seier i Sparta Amfi onsdag. Med det står det 2-2 i kamper og hjemmebanefordelen er tilbake.

Vi spilte en god kamp! Selv om vi kom litt skjevt ut med et mål mot kom vi tilbake ved rekken til ungguttene direkte. Så trommet vi på. Selv om det ble noen utvisninger som ødela rytmen fortjente vi å vinne. Spesielt 3. periode var solid. Da drepte vi kampen. Det er ekstremt viktig at vi endelig fikk det til og gjorde en så solid periode, sier Lorentzen til RA.

Snudd på hodet

48 timer tidligere var situasjonen en helt annen. Det hele hang i en syltynn tråd for Oilers på stillingen 1-2 med tre minutter igjen. Det meste tydet på nok en tidlig sommerferie. Lorentzen, som legger opp etter sluttspillet, var også smertelig klar over det.

Du var få minutter unna å potensiet sett kunne ha spilt din aller siste kamp i DNB Arena?

Jeg vet det og følte jeg spilte for livet i den perioden. Jeg har så inderlig lyst til å avslutte karrieren med gull, sier haldenseren.

Troen på det gullet, og en karriere som varer til påske, er mye større hos Oilers-legenden etter å ha utlignet til 2-2 i kamper mot Sparta.

Nå har vi snudd dette. Følesen er god og det er driv i gruppen. Nå skal vi male over Sparta i de siste kampene.

Han mener motstanderen stadig virker mer tomme.

De kommer ikke like ofte med fullt trøkk i det fysiske nå. De har nok dabbet av litt. Det er også naturlig med kamp annen hver dag. Samtidig spilte vi tidvis veldig bra i dag. Vi scoret seks ganger, sier han og fortsetter:

Så har vi fortsatt mye å jobbe med. Vi roter bort noen pucker, og tar generelt for mange sjanser på linjene til tider. Vi må være litt mer kyniske, sier han.

Svett Sveum fikk mål

En annen glad Oilers-veteran var Dennis Sveum. Backen, som nylig kom tilbake etter skade, har blitt kastet rett til ulvene grunnet skadesituasjonen. Han erkjenner glatt at hockeypulsen ikke tilsier at han skal spille opp mot 20 minutter.

Samtidig gikk det greit onsdag. Scoring ble det også.

Det er sykt deilig at det står 2-2 i kamper. Plutselig var vi der igjen. Det er det som er så gøy med idrett.

Sveum mener den gode følelsen satt i fra mandagens kamp.

Vi begynner å få overtaket nå. Ting går vår vei. I den første kampen ledet vi til det var to minutter igjen. Så stemte det ikke helt etter det i en periode. Nå har vi gjort noen endringer og spiller solid.

Han peker spesielt på undertallet. Dette har de virkelig fått orden på.

Mange skader

Samtidig merker begge lag kjøret nå. Oilers manglet både Kristian Forsberg, Patrick Ulriksen, Markus Søberg og Brandon Burlon ondag. Det er tungvektere selv om sistnevte ble vraket for å gi plass for Mario Lucia.

For Sveums del må han flyte på rutinen for å orke å henge med uten å være helt trent for det.

Jeg er ikke helt i toppform. Det sier seg selv at det er tøft å komme tilbake etter en lang periode hvor jeg måtte være i ro. Så er jeg ikke 20 år mer. Jeg har vært med på en del. Det handler å spille smart.

Nå er planen til Oilers klar. Fredag skal de øse på med alt de har for 3-2 og matchpucker på søndag.

Jeg har sittet med følelsen av at vi har et ekstra gir de siste to kampene. Det vi hadde uflaks med i de første kampene ruller bedre på nå. Det gir selvtillit og med seltillit gjør du bedre valg, sier Sveum.

Det siste var definitivt merkbart i den fjerde kvartfinalen.

Ishockey, kvartfinale NM kamp fire
Sparta – Oilers 3-6 (2-3, 1-2, 0-1), sammenlagt 2-2
Sparta Amfi, 2201 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (3.04) Sander Thoresen (Niklas Roest, Henrik Knold), 1-1 (5.09) Markus Vikingstad (Thomas Berg-Paulsen, Robin Mathisen), 1-2 (10.34) Dennis Sveum (Magnus Hoff, Vikingstad), 1-3 (14.30) Philip Lane (Johannes Johannesen, Jacob Lagacé), 2-3 (17.08) Roest (Andreas Klavestad, Knold).
2. periode: 2-4 (28.24) Lagacé (Luc Snuggerud, Daniel Rokseth), 3-4 (30.38) Klavestad (Dylan Zink, Magnus Nilsen), 3-5 (38.50) Gregory Mauldin (Lagacé, Johannesen).
3. periode: 3-6 (59.22) David Morley (Mats Larsen Mostue).
Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.
Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Stavanger 7 x 2 min.
Skudd: 32-22