Etter at han trappet ned for å prioritere jobb og familie, har Petter Midbøe Lunde prestert så godt i Brodd at Bryne ville ha han inn i midtforsvaret for å sikre opprykket til OBOS-ligaen gjennom denne høsten. Her med hovedtrener Ole Hjelmhaug. Foto: Bryne FK

Midbøe Lunde oppringt på ferie i Spania

Petter Midbøe Lunde gikk til Brodd for å trappe ned og bruke mindre tid på fotballen. Ut av det blå kom telefonen som snudde opp ned på det for to uker siden.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter 2,5 år som bauta i Brodds forsvar forlater kapteinen skuten for å styre Bryne-skuten tilbake til OBOS-ligaen igjen.

– Jeg har egentlig ikke tenkt på muligheten for å spille på et høyere nivå igjen siden jeg gikk til Brodd, men det er gøy å få sjansen til å jakte opprykk med Bryne, forteller Petter Midbøe Lunde til RA.

LES OGSÅ: Brodd-kapteinen til Bryne

Tror på opprykk

Overgangen kom like bardust på ham som resten av verden.

– Jeg var faktisk på ferie i Spania da Bryne ringte og tok kontakt med meg. Mandagen etter var jeg på møte med dem, og nå har jeg signert. Du merker at det er en skikkelig proff klubb fra A til Å, og alle i klubben har tatt godt imot meg, sier midtstopperen.

Bryne er den største favoritten til å rykke opp igjen, og det er noe Midbøe Lunde er sugen på.

– Det står mellom oss og Nest-Sotra, så det blir en tøff opprykkskamp i høst. Vi er godt rustet til å tåle skader og karantener, så jeg har god tro på at vi skal klare det, sier han.

LES OGSÅ: Brennhete Abdi avgjorde igjen for Viking

Jobb, familie og fotball

Kontrakten går ut sesongen, men hvis Midbøe Lunde gjør sine saker godt og Bryne rykker opp, blir han gjerne med.

– Denne sesongen skal jeg spille for Bryne samtidig som jeg har en fulltidsjobb og en familie å ta hensyn til, så det blir utrolig travelt. Hvis det skulle være sånn at vi rykker opp og Bryne vil ha meg med, så får vi eventuelt ta den praten med arbeidsgiver da, sier han.

En ting er sikkert, motivasjonen for å rykke opp er til stede.

– Klubben har sagt til meg at jeg er med og kjemper på lik linje som alle andre, og for meg er det bare å komme i så god form som mulig etter ferien og prestere. Det arbeidet er jeg klar for å legge ned, sier han.

LES OGSÅ: Vidar henter Viking-spiller

Vidar svekket i sommer

Tidligere i sommer hentet Bryne keeperen Deniss Korneiciks fra Brodd, og Jærens stolthet har fortsatt med å tappe de grønnkledde for defensive fibre.

– Jeg hadde en veldig fin tid i Brodd, og har storkost meg med fotballen der. Klubben har mange som kan bekle den stopperrollen, så jeg er ikke så bekymret for det, sier han.

Midbøe Lunde er ikke den eneste som har skiftet klubb i dette overgangsvinduet. Totalt 37 spillere har kommet eller gått ut fra våre lokale klubber.

– Vi har mistet litt kvalitet, da flere av dem som har forlatt oss spilte mer eller mindre fast. Vi har imidlertid en god og bred stall og jeg håper at noen av de andre på laget skal ta opp hansken, sier Vidar-trener Morten Jensen.

LES OGSÅ: Hjemmerekken sprakk i debuten

Madla og Lura fornøyd med vinduet

I Madla er man stort fornøyd med aktiviteten i sommer.

– Vi har en bred og god tropp som består av unge og sultne spillere kombinert med etablerte spillere med rutine. Summen av det er vi komfortable med, så vi føler ikke noe behov for å hente inn nye, sier Madla-trener Steffen Lyse.

Lura-trener Øystein Elvestad har stort sett forhold seg i ro.

– Vi er i dialog med noen spillere. Vi får se hva som skjer der, men vi er fornøyd med de spillerne vi har, sier han.

LES OGSÅ: – Målet er å bli bedre enn Jakop Storhaug og Madla