Jakker av merket Parajumpers selges det masse av hos Ann Helen Landaas i butikken Engler på Magasinblaa. En jakke i barnestørrelse koster rundt 4000 kroner.

- Merkeklær er ikke luksus

Ann Helen Landaas, eier av butikken Engler i Magasinblaa i Stavanger, mener det ikke handler om luksus hvis du kjøper Burberry-klær til ungen din.

Debatten om hvorvidt det er greit å kjøpe merkeklær til barn går høyt om dagen, og er ofte et tema blant kundene til Ann Helen Landaas i butikken Engler på Magasinblaa.

- De kjenner seg ikke igjen i at det handler om luksus. For dem handler det om kvalitet, og kundene mine er helt vanlige folk, sier Landaas til RA.

Stoff og snitt

På veggene henger kjoler som runder tusenlappen fra det eksklusive merket Burberry til smårollinger som knapt kan gå, og du får vinterjakker av det trendy merket Parajumpers til mangfoldige tusen til barnehagebarn.

- Disse jakkene er det faktisk også mange voksne og ungdom som kjøper, for de passer til dem og. En jakke i barnestørrelse koster rundt 4000, mens den koster 7000 til voksne, sier Landaas.

Med kvalitet mener Landaas det er snakk om stoff, snitt og tidløs design.

- En jakke til 4000 kroner sørger du for at du går med, det ligger ikke i skapet og hoper seg opp. Dessuten er folk opptatt av rene produkter. At det er ren ull, ikke en miks av ull og akryl for eksempel, forklarer hun.

Mange sparer, spleiser og ønsker seg tingene Landaas selger. Det selges mye av alt, men særlig ullklær.

- Dette er en typisk gavebutikk. Plaggene går i arv i mange år, og mange som handler her prioriterer noen dyre artikler framfor mange billige, sier hun.

Lett å finne dyrt i Stavanger

Ifølge butikkeieren er det heller ikke bare kjente navn hun selger, og de har plagg i forskjellige prisklasser.

- Vi har bygget butikken rundt et par eksklusive merker, men det er ikke slik at dette er en Burberry-forretning. Det er alltid marked for kvalitetsprodukter, sier Landaas.

Stavanger har et stort utvalg forretninger med merkeklær til barn, blant andre Capone Kids som fører Tommy Hilfiger og Gant. I tillegg finnes Benetton, MeMini og Ha På AS som blant annet fører Levi's.