Stavanger-gutten Birger Meling spiller i dag den første av to kvalifiseringskamper mot Jerv for å avgjøre hvem som skal bli det siste laget i Eliteserien i 2017. Uansett hvordan det går kan venstrebacken være tapt for Stabæk, da interessen for 21-åringen er stor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix.

Meling ønsket av «alle» – tar en avgjørelse etter kvalkampene

Birger Meling har ambisjoner om å komme så langt som mulig i fotballen, og allerede neste uke kan han være klar for et nytt utenlandseventyr. Men først skal han holde Stabæk i eliteserien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter en fantastisk opptur med Bob Bradley har det gått gradvis tyngre for Stabæk, som har slitt stort hele året. Det samme kan ikke sies om Stokka-karen Birger Meling, som har fått sitt virkelige gjennombrudd, både på klubb og landslag med sine prestasjoner.

– Jeg er greit fornøyd med årets sesong. Det har gått litt opp og ned, men det er viktig nå å avslutte sterkt i de to siste kampene som gjenstår, forteller Meling til RA.

LES OGSÅ: Birger Melings eventyrsesong

Europeisk interesse

I siste runde sikret Stabæk seg kvalikkplassen, og  i går kveld reiste laget til Grimstad.

– Det blir fort en krig over to kamper, der laget som orker mest og vil mest går seirende ut. Ingen av banene innbyr til finspill, så vi må legge ned den innsatsen som kreves, sier han.

Uansett hvordan det går med Stabæk tror ikke sportssjef Inge Andrè Olsen at Meling blir med klubben videre i 2017.

– Det vil overraske meg hvis Birger spiller i Stabæk i 2017. Vi har mottatt bud på ham, og det er mange utenlandske klubber som har fulgt Birger tett i lang tid, sier Olsen som avslører at også klubber i Champions League er ute etter unggutten.

LES OGSÅ: Meling røvet poeng og hysjet på Viking-fansen

Ønsker å teste seg på høyest mulige nivå

Det tar Meling med ro.

– Jeg har selvsagt en ambisjon om å komme så langt som mulig med de forutsetningene jeg har, og ønsker å teste meg på det høyeste mulige nivået jeg kan, sier Meling, som understreker at han forholder seg til kontrakten han har med Stabæk, som går ut etter neste sesong.

Mens flere av de andre Stabæk-spillerne har måttet holde hjulene i gang med trening de tre ukene det har gått siden siste seriekamp, har Meling spilt på U21-landslaget.

– Det er ikke optimalt at det har gått så lang tid mellom siste seriekamp og de kampene vi skal spille nå, men samtidig er ikke det noen unnskyldning. Vi skal være gode nok til å vinne uansett. For min egen del har det vært kjekt å være med U21-gutta. Det er motiverende å spille med så gode spillere, og teste seg på et internasjonalt nivå, sier han.

LES OGSÅ: Norsk skremmeskudd ikke nok til EM-plass

Kommer hjem til Stavanger

I 2013 og 2014 var han i Middlesbrough, og Meling sier at han snakker med de andre U21-gutta som spiller i utlandet.

– Det blir selvsagt til at du snakker med de om hvordan de har det i utlandet, hvordan hverdagen deres er på og utenfor banen. Det blir litt prat om det, men som sagt er det ikke noe jeg tenker på nå. Alt det får vi ta når kvalifiseringskampene er over, sier Meling.

For alle som drømmer om et comeback i Viking, er heller ikke den døren helt lukket.

– Hehe, det er alltid hyggelig å høre at man er ønsket. Alle tilbud som kommer på banen vil selvsagt bli vurdert, sier Meling.

Og én ting er iallfall sikkert: Meling kommer hjem til Stavanger på juleferie.

LES OGSÅ: – Det skal bli deilig å spise hjemme hos mamma