Birger Meling i duell med Steven Davis i Vm-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nord-Irland på Ullevaal stadion. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Meling fortsatt i A-troppen

Birger Meling ble tirsdag tatt ut i landslagssjef Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Australia 23. mars og Albania 26. mars.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norge møter Australia hjemme fredag 23. mars, og Albania borte mandag 26. mars. Troppen til de to kampene ble tatt ut tirsdag, og der var Birger Meling den eneste lokale representanten som ble tatt ut.

Meling har vært med i de fleste troppene det siste året, og seiler opp som en av de mest sikre i Lagerbäcks landslag.

– Denne troppen har vi valgt å ta ut 24 spillere. Det er litt usikkerhet rundt Haitam på grunn av en lårskade. Ellers er det noen spillere som ikke er med. De som spiller i USA, noen i Tyskland og noen i Norge. Troppen er ikke låst, men vi håper å komme frem til 15-18 spillere som skal være en stamme. Det blir en liten test i disse kampene, men i juni skal det være en tropp som skal være klare til Nations League til høsten, sa landslagssjef Lars Lagerbäck da han presenterte troppen.  

Ellers er Martin Ødegaard tilbake i A-troppen, og Kristoffer Ajer får også sjansen for første gang på A-landslaget.

– Både Kristoffer og Iver er litt i samme situasjon. De har spilt seg inn i lagene sine. Vi har fulgt dem og også pratet mye med Leif Gunnar. De har gjort det så bra i klubblaget og dette er gode eksempler på at hvis man gjør det bra i klubblagene har man sjanse til å komme med. Begge har kommet langt til å være så unge, fortsatte Lagerbäck. 

LES OGSÅ: Mener Meling bør få fast plass

Her er hele troppen:

Keepere: Sten Grytebust (OB), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) og Ørjan Nyland (Ingolstadt).

Forsvar: Tore Reginiussen (Rosenborg), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Kristoffer Ajer (Celtic), Sigurd Rosted (Gent), Jonas Svensson (AZ), Birger Meling (Rosenborg), Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Martin Linnes (Galatasaray).

Midtbane/angrep: Mohamed Elyounoussi (Basel), Martin Ødegaard (Heerenveen, lån), Stefan Johansen (Fulham), Joshua King (Bournemouth), Alexander Sørloth (Crystal Palace), Bjørn Maars Johnsen (ADO Den Haag), Tarik Elyounoussi (AIK), Iver Fossum (Hannover), Markus Henriksen (Hull), Ole Kristian Selnæs (St. Etienne), Mats Møller Dæhli (St. Pauli, lån), Fredrik Midtsjø (AZ).