«Med maksnivå til å bli Bjarnes-Babes»

KOMMENTAR: Det som var strålende i 82 minutter var nære å ende i mareritt etter tre på trynet på tampen. Oppgaven til Viking og Bjarne Berntsen framover er åpenbar. Det handler om å få opp bunnivået til de mange unge spillerne. Maksnivået er allerede mer enn godt nok til å vinne tilbake folket i Stavanger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Resultatet 4–5 sier nemlig ingenting om hvordan dette egentlig så ut. Ullensaker/Kisa var nærmest under beleiring av et hyperaggeressivt og sprudlende Viking i 82 minutter. Så fikk de tre kjappe reduseringer.

Mantraet om at mål preger kamper har sjeldent gjort seg mer gjeldende. Nå må Viking ta til seg den nødvendige leksen om kynisme og gå videre til cupduell mot Bryne.

For etter en oppvisning som denne blir det meningsløst å kritisere Viking for mye for en ukonsentrert avslutning.

LES OGSÅ: Tripic med boksefeiring i målfest mot Ullensaker/Kisa

De mørkeblå var nemlig steingode! Tar de lærdom av det defensive kaoset på tampen kan det komme noe godt ut av det også. Det gjelder også trener Berntsen - som skiftet ut tre nøkkelspillere for å spare beina. Slikt kan straffe seg kraftig. Samtidig som en kunne skjønne det med firemålsledelse.

Det man ska ta med seg var det offensive. Sjokkpresset satt, artistene Tripic, Bytyqi og Thorstvedt sprudlet – og Vegard Skogheims menn hadde ikke nubbesjanse.

Da Benny Lennartsson opparbeidet seg legendestatus i Stavanger på slutten av 80- og 90-tallet ble «Bennys-Babes» et begrep i Stavanger. Svenskens unge lag begeistret de fleste og tok seriegull.

I vinter har Bjarne Berntsen rasket sammen et nesten like ungt mannskap på sparebluss. Og etter det som har blitt vist fram i starten av denne sesongen i Obos-ligaen er det ingenting som ikke tilsier at «Bjarnes-Babes» ikke skal klare å vinne folket tilbake i løpet av ganske kort tid.

LES OGSÅ: Austbøs oppgjør med keeperkritikken

Etter at en sjettedel av sesongen er unnagjort er det nemlig mulig å dra noen første forsiktige slutninger. Den første jeg kommer fram til er at dinosaurstempelet Christian Gauseth tildelte Bjarne Berntsen, etter at Vikings eneste feilsteg mot Mjøndalen, er noe i nærheten av den mest malplasserte karakteristikken som er ytret i 2018.

Viking framstår alt annet enn gammeldagse. Tvert imot er fornyelsen som er foretatt i vinter, både på spillestil og stall, knallbra.

Nå som ting har satt seg mer kan vi se et stadig bedre trent lag som orker det Klopp-aktige presspillet. Vi har fått se talentnesen til Berntsen lukte opp en Kristian Thorstvedt som er i ferd med å bli en ny stor lokal profil på null komma niks.

Og vi er nå også i ferd med å få se artisten Zlatko Tripic i full blomst.

Det han har funnet på den siste uken er i ferd med å gjøre lyngdølen til den store profilen i Viking. Både på godt og vondt – etter å ha gitt lagkamerat Tord Salte en på trynet fredag.

LES OGSÅ: Han vil skrive sin egen Vardy-historie

Du kan gjerne sammenligne rollen litt med det Tommy Kristiansen hadde i Oilers. Både lag og omgivelser som vil ha suksess behøver, og må ha rom for, slike typer.

De tre poengene søndag gjør også at Viking har heng på et direkte opprykk. Det er viktig – all den tid det ikke virker å være rom for mange feilsteg.

Poengene betyr også at det i stadig større grad bygges opp til en fantastisk fest og toppduell når Viking og Sandnes Ulf møtes 16. mai.

Men før den tid skal det spilles mye fotball. Blant annet i cupen mot Bryne på onsdag.

Her kan Viking fort gå på en stjernesmell. Bunnivået tilsier fortsatt det.