Axel Kryger fikk en skikkelig bamseklem av Bojan Zajic etter at unggutten sørget for tre poeng til Sandnes Ulf. Foto: Pål Karstensen

Matchvinneren hyller mentoren

Axel Kryger har gått fra ubrukt midtstopper til å få flere og flere sjanser på midtbanen for Sandnes Ulf. Unggutten takker Bojan Zajic for fremgangen det siste året, og kan ikke få fullrost klubbens nye assistent.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fire minutter ut i kampen falt avgjørelsen på Sandnes stadion. Unggutt Axel Kryger som har fått mer og mer tillit av Bengt Sæternes og trenerteamet fyrte løs fra 25 meter. Det var ikke verdens beste skudd, men Mjøndalen-keeper George Bokwe fomlet den inn til tre poeng for Sandnes Ulf.

– Det var utrolig deilig å bli matchvinner. Det var ikke verdens beste skudd, men det er alltid kjekt å score mål. I fjor scoret jeg et viktig mål for rekruttlaget i cupen, men det her er nok det viktigste målet jeg har scoret til nå. At det i tillegg er på hjemmebane foran våre egne fans betyr ekstra mye, sier målscoreren.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Nervøs før assistendebuten

Da han gikk av banen fikk han en ekstra god klem av Bojan Zajic. Midtbanemannen har nettopp trådd ut av de spillendes rekker og inn i trenerteamet. Kryger kan ikke få fullrost jobben Zajic har gjort bak kulissene det siste året.

– Bojan har betydd ekstremt mye for meg og min utvikling. Han pusher meg alltid videre, han er med meg og analyserer kampene jeg spiller og peker på hva jeg kan gjøre bedre og øser av sin kunnskap etter et langt fotballiv. Han er virkelig en mentor for oss unggutta, og gjør alle oss bedre, sier Kryger.

Zajic innrømmer at han var nervøs før debuten som assistent, og at det var noe av grunnen til den gode klemmen han ga.

– Axel er et stort talent, som virkelig har hevet seg denne sesongen. Siden vi kom tilbake fra ferien har han vært veldig god i treningsarbeidet, og det får han igjen for nå. Axel gir alltid hundre prosent, han er veldig profesjonell og blir bare bedre og bedre, er skussmålet som kommer i retur fra mannen med 199 kamper i Tippeligaen.

LES OGSÅ: Dette er Zajics nye hverdag

– Det får bli min oppgave å ta over skuddfintene

Med sin avgjørende scoring ble Kryger også den første Sandnes-gutten som har scoret for Sandnes Ulf siden 2015. Nå er han klar til å ta over Zajics rolle på banen.

– Nå som han har gitt seg og bare befinner seg på benken, er det noen som må ta over ansvaret for skuddfintene på banen. Så det får bli min oppgave fremover, å stå for skuddfintene i Bojans fravær, sier Kryger mens han gliser fra øre til øre.

Rent bortsett fra de tre poengene var det mye assistenttreneren hadde å utsette på dagens forestilling.

– Vi visste hva Mjøndalen kom med, og at vi måtte gå ut aggressivt og ikke gi dem noe. Med unntak av den første sjansen deres synes jeg vi leverer en bedre første omgang enn vi gjør i andre omgang. Jeg skulle likt å se at vi skapte litt flere sjanser, og må si at vi er litt heldig som får med oss alle tre poengene med tanke på sjansene Mjøndalen får i den andre omgangen, forteller Zajic.

LES OGSÅ: Lett match for Ulf mot Lura

Tre poeng på en middels dag

Spesielt Jibril Bojangs mulighet etter 67 minutters spill kunne ødelagt drømmedagen for Kryger og Zajic. Da kom nemlig Bojang alene med Sahlgren, men prøvde først å trille den til en lagkamerat. Det forsøket ble hindret av Viljar Vevatne, og da ballen trillet ut til Bojang igjen bommet han rett og slett på ballen.

– Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men det er viktig å ta med oss tre poeng i sånne kamper også. Vi får satse på at den nye arbeidsfordelingen mellom meg og Bojan er det som skal til for at vi skal rykke opp igjen, sier Kryger.

Med dagens seier beholder Sandnes Ulf sin tredjeplass på tabellen, på lik poengsum som Start på direkte opprykksplass.

LES OGSÅ: Langt fra stabilt for Sandnes Ulf