Mastrafjordtunnelen blir helt stengt natt til fredag

Heller ikke denne uken er det fri ferdsel i Byfjordtunnelen og Mastrafjordtunnelen.

Veimerking, vasking av tunneler, elektrisk arbeid og øvelser. For folk på Rennesøy og andre trafikanter kan det se ut som om arbeidet aldri tar slutt, skriver Vegvesenet i en pressemelding. 

– En del av disse arbeidsoppgavene kan vi ikke gjøre på samme tid, for eksempel tunnelvask og veimerking. Når det er sagt kan vi bli flinkere til å samkjøre og samle opp, sier seksjonsleder Truls Kolnes i Statens vegvesen, og legger til:

– Vi gjør alt dette for at trafikksikkerheten skal være best mulig for trafikantene. 

Dette skjer framover i Rennfast-tunnelene: 

* Mandag kveld startet arbeidet med å sjekke sikringen/boltingen av fjellet i Byfjordtunnelen. Denne grundige gjennomgangen skjer hvert femte år. Det er kolonnekjøring hver kveld og natt fra klokken 22.00 til 06.00. Det blir kontinuerlig kolonnekjøring til fredag 14. juni klokken 06.00. 

* Samme sjekkarbeid starter i Mastrafjordtunnelen klokken 23.59 søndag 16. juni. Da blir det kolonnekjøring fra klokken 22.00 til 06.00 hver kveld og natt helt fram til fredag 21. juni klokken 06.00.

* Natt til fredag 14. juni blir Mastrafjordtunnelen helt stengt. Årsaken er brannøvelse med utrykningsetaten. Øvelsen starter klokken 23.30. Tunnelen blir helt stengt fra 00.30 til 03.30. I timen mellom 23.30 og 00.30 blir det kontinuerlig kolonnekjøring. 

Kolnes ber trafikantene vise hensyn og kjøre fint.