Rasmus Martinsen har fått nytt tilbud for Viking og blir i klubben. Foto: Jørn H. Skjærpe

Martinsen fortsetter i Viking

Rasmus Martinsen (20) er tilbud ny avtale med klubben og vil fortsette. Stopperen er glad for tilliten klubben og Ian Burchnall nå viser. Han er klar på at han nå ser muligheten.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg har fått beskjed om at papirene med forslaget om en ny avtale er på vei. Jeg kommer nok til å bli i klubben nå, sier Martinsen til RA.

Stortalentet har fått de to siste årene ødelagt av skader og er glad for at Viking likevel har tro på ham.

LES OGSÅ: Viking skal teste nederlandsk stopper

– Det er en stor tillitserklæring at de vil satse på meg etter alt jeg har vært gjennom. Jeg skal innrømme at det gikk forskjellige tanker gjennom hodet mitt da jeg brakk leggen tidligere i år, sier han.

Var Obos-interesse

Martinsen har også sondert terrenget på nivå to etter sesongen og det er interesse fra Obos-ligaen. Det var noe han følte han måtte gjøre nå. Nok et år i 3. divisjon var ikke aktuelt.

Han er likevel klar på at han ikke krever noen startplass i Viking. Samtidig er matematikken enkel. Viking kommer nok til å hente inn en stopper til. Utover det står de igjen med Karol Mets – som fort blir solgt. Og Martinsen. På toppen av det kan Michael Haukås vikariere i rollen.

– Jeg ser at det kan bli muligheter for spilletid her. Uansett vil jeg være en viktig del av laget – selv om jeg ikke skulle starte alle kampene. Da tror jeg det er best å bli værende.

LES OGSÅ: "Burchnall trenger en bad cop"

Han skjønner at det drøyde før klubben kom med et tilbud. Trenersituasjonen måtte avklares.

Burchnall klar i talen

Ian Burchnall, som nå tar over om noe helt spesielt ikke skjer, er klar på at Martinsen passer meget godt i hans bilde om hvordan Viking skal spille.

– Rasmus skal vi resignere. Har hatt to år med skader, men vi tror på ham. Da jeg kom inn for to år siden var han fantastisk. Vi håper å få ham tilbake på det nivået, sier Burchnall til RA.

Spilleren selv håper også det. For to år siden mente han at han var i nærheten av å holde nivået. Samtidig var konkurranssen mye tøffere.

– Samtidig er jeg ikke helt hundre prosent enda, men jeg er trygg på at om jeg kommer tilbake på det nivået så er jeg god nok for eliteserien, sier han.

LES OGSÅ: Constable vraker sitt eget kandidatur