Stavanger

Marerittkamp av Viking

Viking tok ledelsen mot FKH, men havarerte totalt i andre omgang. Resultatet lyver noe, men de mørkeblå kan ikke annet enn å forsøke å glemme fadesen på Haugesund stadion.

Av: Erik Sergio Auklend

SLIK VAR KAMPEN:

90 min - Der er det over i Haugesund. 4-1 til hjemmelaget er fortjent, og dette kan ikke Viking være særlig bekjent av. Spillerne tusler slukøret i garderoben, og nå venter tusen vanskelige spørsmål fra pressen i garderobegangene.

90 min – Tre minutter legges til i Haugesund, på denne mareritt-ettermiddagen for Viking.

89 min – BYTTE for FKH: Torbjørn Agdestein går ut, og inn går Shuaibu Ibrahim.

87 min – BYTTE for FKH: Tor Arne Andreassen går ut, inn kommer Sondre Tronstad.

86 min  – MÅÅÅL. 4–1. Viking går fra vondt til verre i Haugesund. FKHs nyeste spiller Liban Abdi hamrer ballen opp i nettaket bak Iven Austbø. Nå er det nok ingen vei tilbake for Kjell Jonevrets menn.

84 min – BYTTE for Viking: Zymer Bytyqi ut, inn kommer Julian Ryerson, som får navnet sitt lest opp med amerikansk aksent av speaker.

81 min – Ibrahim opp på topp nå ,sammen med Bringaker. 4-4-2 for Viking de siste ni minuttene i Haugesund.

79 min – BYTTE for Viking: Claes Kronberg går ut, Usman Sale kommer inn. Sale spiller høyrekant, ikke hans foretrukne posisjon.

76 min – MÅÅÅL. 3–1. Dette begynner å bli pinlig for Viking! Alexander Stølås gjør det igjen, men gjett om han får hjelp, og det av en ikke helt patent Iven Austbø. Stølås legger hardt inn foran mål, Jørgensen bommer totalt på klareringen, og setter keeperen ut av spill. Men den skal du vel ta, Austbø?

74 min – GULT KORT: Alexander Stølås. Jakter Bytyqi, og feller vingen bakfra. Klart gult kort.

73 min – Stølås kjemper med Danielsen, og vinner nok en corner for FKH.

70 min – MÅÅÅL. 2–1. Alexander Stølås sender Haugesund til himmels! Først heades ballen mot mål av Ekong, redning på streken, før Stølås får stå alene og banke ballen i mål under Iven Austbø.

70 min – Andreassen sniker seg inn bak Haugen, som får blokkert innlegget til FKH-corner.

67 min – Nytt Viking-frispark, denne gang midt på FKHs halvdel. 25 meter fra mål. Bytyqi tar det, men Bringakers stuss er ikke god nok.

64 min – Haukås drar seg mot dødlinjen, og felles av Andreassen. Frispark i farlig innleggsposisjon for Viking. Bytyqi tar det, høyt over. Dårlig utført.

63 min – BYTTE for Viking: Pedersen går ut, Mathias Bringaker kommer inn på topp for bortelaget.

63 min – GULT KORT: Karol Mets. Nå skjer det mye på Haugesund stadion. Mets får kort for en albue i feltet.

62 min – To svære, feite Viking-sjanser på rappen. Innlegg heades i blokken, før skuddet til Pedersen går i samme blokk. Corner igjen, som ikke blir farlig.

60 min – Ibrahim jobber fram en corner til Viking. Stresser Skjerve til å gjøre feil.

59 min – Publikum vil ha rødt kort på Ibrahim, som smeller inn i Andreassen. Ikke sjans, sier dommer.

57 min – BYTTE for FKH: Roy André Miljeteig går ut, og nysigneringen Liban Abdi kommer inn for hjemmelaget.

56 min – GULT KORT: Filip Kiss. Får gult kort for en takling på Ibrahim. Ilsint etterpå.

55 min – Frisparket blir livsfarlig! Ballen havner i midten, hvor en ikke navngitt FKH-spiller skyter like utenfor.

54 min – GULT KORT: Abdisalam Ibrahim. Vikings midtbanespiller får sitt fjerde gule for sesongen for en stempling. Frispark til FKH.

52 min – Enorm Viking-sjanse! Kronberg spilles gjennom, og legger inn fra venstre. Haukås er millimeter fra å få skotuppen på ballen og sette 2–1 for Viking.

51 min – Bytyqi blir regelrett meiet ned bakfra av Haraldseid. Frispark, men ikke noe kort, sier dommer Hansen.

50 min – Nydelig FKH-innlegg fra Hajradinovic. Finner Stølås i boksen, men rett på Austbø.

46 min – Vi er igang igjen med andre omgang i Haugesund!

45 min – Der er det pause på Haugesund stadion. Kampen åpnet med en kanonade fra hjemmelaget, men det var Viking som åpnet scoringsballet ved Michael Haukås. Ledelsen var derimot kortvarig, og Torbjørn Agdestein så ut som Haugesunds lykkeligste mann da han kunne sette 1–1-målet i nettet. En jevn og åpen kamp, hvor det er umulig å spå utfallet. Vi er straks tilbake med 2. omgang.

43 min – Hajradinovic hamrer til fra 25 meter, skrått til venstre for mål. Skuddet går mot lengste hjørnet, men Austbø redder mesterlig!

39 min – GULT KORT: Haris Hajradinovic. Får kort for fellingen av Kronberg for to minutter siden.

36 min – Tempoet i kampen har dalt, men så kommer Viking. Bytyqi til dødlinjen, inn foran mål, men bak Pedersen, som var eneste spiller i mørkeblått som hadde tatt turen fram. Hvor er dere, Ibrahim og Haukås?

31 min – Hajradinovic får skyte fra 25 meter, men Austbø er fint nede og plukker læret.

29 min – Danielsen hos Viking har store problemer på høyreback. Stølås er god, og drar seg til dødlinjen for FKH. Hardt inn foran mål, men i klypene til Austbø.

27 min – Bytyqi med flott innlegg til Pedersen, som setter pannebrasken til. Headingen virker litt daff, men sniker seg akkurat utenfor stolpen til Bråtveit. Halvsjanse.

24 min – Bytyqi har mulighet til å spille tversover til en ledig Danielsen, men går på et uforståelig skudd fra 35 meter. Til side for mål, med god margin.

23 min – GULT KORT: Patrick Pedersen. Viking-spissen er ufin i en duell, og stempler en FKH-spiller. Greit gult kort.

21 min – Viking får to cornere på rad. Den første klareres til ny corner fra samme side, nummer to blir for lang.

19 min – Hele Haugesund roper på straffe, når en mislykket klarering finner Miljeteig i feltet. Han går ned i feltet. Jørgensen er på ballen først, sier dommer Tore Hansen.

16 min – MÅÅÅL. 1–1! To Viking-tabber på rad, og FKH utligner! Torbjørn Agdestein fosser mot mål, driller enkelt av Jørgensen, og hamrer ballen ned i korthjørnet til Austbø. Ai, ai, Viking, den ledelsen varte ikke lenge.

15 min – FKH får en mulighet når Agdestein kommer seg foran markeringen på et innlegg fra Haraldseid. Tupper ballen en halvmeter over.

12 min – MÅÅÅL. 0–1 til Viking! Micahel Haukås gjør det for Viking! Er plutselig helt alene til venstre for mål, og setter ballen fint til venstre for Bråtveit. Viking tar ledelsen tidlig i Haugesund!

10 min – Nydelig utsidepasning fra Kiss mot Miljteig, som er gjennom, men avblåses for offside.

9 min – Så holder det på å stå 0–1 her i Haugesund! Bytyqi blir spilt gjennom av Ibrahim, men førstetouchen er for dårlig. Klarert til corner, Vikings første.

7 min – Bytyqi skyter fra 30 meter, langt over. Viking bør heller prøve å avslutte angrepsmulighetene nærmere Bråtveit i FKHs bur.

5 min – Så bommer Jørgensen på en avklaring, og Miljeteig setter fart alene mot mål. Driller en mann, pasning til Hajradinovic, men skuddet blokkeres til corner. Blir ikke farlig etter det, men Viking må opp et par hakk her!

4 min – FKH har ballen mest i innledningen. Står høyt, og tvinger Viking til å markere kantene i femmeren på midten. Viking vil gå for kontringer i Haugesund i dag.

2 min – Haraldseid slår tunnel på Haugen og slår inn, Mets klarerer for Viking, men ikke lenger enn til 20 meters hold. FKH misbruker neste mulighet.

1 min – Vi er igang i Haugesund!

Før kampen:

Viking, Tippeligaens beste bortelag (5-0-2), har reist til Haugalandet for å gjeste et av seriens beste hjemmelag (4-3-0).

De mørkeblå har viktige Samuel Adegbenro suspendert med tre gule kort. Zymer Bytyqi fyller Adegbenros plass på venstrekanten.

Danske Claes Kronberg flyttes til høyre kant, mens haugalendingen Michael Haukås kommer inn på midtbanen.

Vikings lag (4-3-3): Iven Austbø – André Danielsen, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Kristoffer Haugen – Abdisalam Ibrahim, Björn Daniel Sverrisson, Michael Haukås – Claes Kronberg, Patrick Pedersen, Zymer Bytyqi.

FKH har den spennende nysigneringen Liban Abdi på benken, og spiller sin første kamp etter at eks-trener Mark Dempsey sa opp i klubben på torsdag.

FKHs lag (3-5-2): Per Kristian Bråtveit – David Myrestam, Wiliam Ekong, Vegard Skjerve – Kristoffer Haraldseid, Filip Kiss, Tor Arne Andreassen, Haris Hajradinovic, Alexander Stølås – Roy André Miljeteig, Torbjørn Agdestein.