Maren Uelands familie vil bruke oppreisning i marokkanske fengsler

Maren Uelands familie ønsker å bruke oppreisningen i rettssaken til forebygging av terror i marokkanske fengsler, ifølge den norske bistandsadvokaten deres.

Det har lenge vært uklart om familien Ueland ville kreve oppreisning fra den marokkanske stat. Nå har familien besluttet å kreve oppreisning for å forhindre at en lignende terrorhandling skjer igjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Dersom retten finner at det er grunnlag for oppreisning, vil pengene gå til stiftelsen som de etterlatte skal opprette i Maren Uelands navn. Tanken med stiftelsen er å videreføre hennes tankesett og visjoner.

Stiftelsen vil konsentrere seg om forebygging av terror, gjennom arbeid i fengsler og arbeid med utdanning i Marokko, ifølge familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen. Den opprinnelige tanken var at arbeidet i stiftelsen bare skulle rette seg mot urbefolkning.

Maren Ueland fra Bryne og hennes danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen ble drept i nærheten av Imlil i Atlasfjellene i desember i fjor. I alt 24 menn står tiltalt i rettssaken etter drapene.

Det er fra tidligere kjent at Louisa Vesterager Jespersens familie krever en erstatning på 10 millioner marokkanske dirham, nærmere 9 millioner norske kroner.

(©NTB)