Mann siktet for overgrep i barnehage er løslatt

Mann siktet for seksuelle overgrep i en barnehage, løslates fra varetekt i dag. – Vi fortsetter å etterforske saken med full styrke, sier politiadvokat Thale Thomseth.

Mannen som er siktet for seksuelle overgrep i en barnehage i Sør-Vest politidistrikt, løslates fra varetektsfengsling i dag.

12. juni mottok politiet en anmeldelse om at en mann i 40-årene som er fast ansatt i en barnehage, skal ha forgrepet seg på et barnehagebarn på Jæren. Nå løslates han fra varetekt, men mistanken mot mannen er ikke svekket, det forteller politiadvokat Thale Thomseth. 

Fremdeles siktet

Anmeldelsen kom fra kommunen. Politiet pågrep, og startet etterforskningen samme dag som anmeldelsen kom inn, skrev politiet i en pressemelding i juni.

–  Politiet har foretatt en rekke etterforskingsskritt i løpet av fengslingsperioden, og har fått sikret nødvendige bevis. Politiet har av etterforskningsmessige årsaker derfor besluttet å ikke begjære ytterligere fengsling av siktede, sier Thomseth. Han er fremdeles siktet i saken. Vi fortsetter å etterforske saken med full styrke, fortsetter Thomseth. 

Barn reagerte

Ifølge VG ble anmeldelsen levert etter at et barn i den aktuelle barnehagen reagerte på handlinger som den ansatte skal ha gjort.

–  Vi har ikke konkrete opplysninger som peker i retning av at det er flere fornærmede barn i saken, men det er naturlig å fortsette å etterforske dette. Som i alle andre saker etterforsker politiet til gunst og ugunst for siktede, og det er foreløpig for tidlig å si noe om utfallet av saken, sier Thomseth.   

Mannen har forklart at han ikke kjenner seg igjen i siktelsen.