Mann i 50-årene omkom i dykkerulykke

Dykkeren er nå bekreftet død.


NTB

En dykker i 50-årene omkom i en ulykke ved Oksafoden skjær vest for Tananger.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.50 lørdag ettermiddag.

Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen opplyser til NTB at mannen i 50-årene, som er fra distriktet, var i et følge på tre personer. Det er ikke klart hva som var årsaken til ulykken.

– Politiet har gjennomført samtaler og avhør med de to andre i dykkerfølget. Politiet har også kontroll på drakt, dykkercomputer og logg for videre undersøkelser, sier Fenne-Jensen.

Etter ulykken ble mannen først tatt om bord i en båt på stedet, og deretter på land hvor personell fra luftambulansen overtok. Vedkommende ble så fløyet til Stavanger universitetssjukehus.

Ved 16-tiden meldte Sør-Vest politidistrikt at tilstanden til dykkeren var uavklart, før de ved 17-tiden opplyste at mannen var bekreftet død.

Pårørende er varslet, og det vil bli gjort en rettsmedisinsk obduksjon av dykkeren.

(©NTB)

.

Ifølge Aftenbladet var dykkeren i et følge på fire personer. En person ble brakt om bord i en båt på stedet og deretter på land hvor personell fra luftambulansen overtok.

Ifølge Dagbladet er det en mannlig dykker som omkom i det som skal være et fritidsdykk.

– Det var totalt fire dykker som befant seg på ulykkesstedet. Den ene dykkeren fikk problemer i forbindelse med dykket, og ble etter hvert tatt opp av vannet. Videre ble det utført hjerte- og lungeredning på stedet, før han siden ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus med luftambulanse, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victor Fenne-Jensen til avisen.

De nærmeste pårørende er informert.

Saken oppdateres.