Stavanger

Målras da Brodd kjørte over Hinna mens VBK tapte

Brodd tok en livsviktig seier i kampen for ny kontrakt da laget slo Hinna fredag kveld. Laget har nå 14–1 i målforskjell på de siste to kampene, etter kveldens 7–1-seier. Samtidig tapte Vardeneset sin uhyre viktige kamp borte mot Ålgård.

Alle poeng teller i det lokalfotballsesongen nærmer seg slutten, og Brodd er blant lagene som kjemper med nebb og klør for å bli værende i 3.divisjon før det nye ligasystemet trer i kraft neste sesong. Fredag kveld var Hinna motstander på Wintershallbanen, og det skulle etter hvert vise seg å bli grei skuring for de grønnkledde.

Hoftun junior med to mål

Daniel Hadland åpnet scoringsballet for Brodd etter 25 minutter, før Jefferson Lindal la på til 2–0 etter en god kontring der Petter Olsen Haukali var nest sist på ballen. Backen Erik Garpestad viste at han ikke bare kan slå gode innlegg, da han la på til 3–0 før pause.

Innleide Fabian Calderon fortsatte storspillet med å score Brodds fjerde mål for dagen etter 55 minutter, før Hinnas Fredrik Fossmark reduserte på straffe. Det skulle imidlertid vise seg å bli et trøstemål, da Daniel Hoftun økte Brodds ledelse til 5–1 og fastsatte sluttresultatet til 7–1. I mellom de to scoringene kom også Lars Erik Dahl på scoringslisten for et målhungrig Brodd-lag.

Storseieren betyr at laget nå har 14–1 i målforskjell på de siste to kampene, og kanskje enda viktigere 41 poeng på deres 23 første kamper. Med tre kamper igjen av sesongen ligger Midjord-laget på fjerdeplass på tabellen, med fire poeng ned til Bryne 2 som innehar femteplassen. Jærbuene har imidlertid en kamp mindre spilt, og møter Riska på bortebane mandag.

Tøft VBK-tap borte for Ålgård

Neste uke venter tabellnabo Ålgård for Brodd, i det som kan vise seg å bli en meget avgjørende kamp. Ålgård slo på sin side Vardeneset hjemme fredag kveld, og der ble Daniel Eide Hansen matchvinner med sin scoring like etter pause. Eide Hansen ble spilt igjennom av Arne Ravndal og scoret alene med VBK-keeper Krister Vistnes. Dermed rykker duoen litt i fra i kampen om å bli værende i divisjonen, samtidig som de setter press på Staal Jørpeland og Sandnes Ulf 2 på plassene over.

For Vardeneset var kveldens tap et tøft slag i ansiktet. Med seier kunne nemlig klubben for alvor melde seg på i kampen om fornyet kontrakt, men nå skal det bli tøft å ta igjen Ålgård og Brodd som innehar de to siste sikre plassene i divisjonen.

Hele tabellen og mer om dagens kamper kan du finne her.