Pål Gulbrandsen får sin GET-ligadebut som Oilers-trener borte mot Frisk Asker i kveld, og spår en vanskelig kamp for gullfavorittene. Foto: Pål Karstensen.

– Målet vårt er å bli seriemestere

Nærmest som vanlig starter Oilers sesongen med bortekamp mot Frisk Asker, i en kamp som blir blant sesongens tøffeste utfordringer. Det tror Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Trener Pål Gulbrandsen vil se at kollektivet Oilers tar ansvar i serieåpningen mot Frisk i kveld.

– Frisk regner jeg som en av de tøffeste motstanderne denne sesongen, så det er en tøff bortekamp å starte sesongen med. Jeg føler at de har pratet seg inn i toppen i flere år, men i år har de gjort mange gode signeringer slik at de faktisk kan bli ett topplag i år, forteller Gulbrandsen.

KOMMENTAR: Aldri har «alle» andre hatt enn bedre mulighet

Sårbare for skader

Etter exiten fra CHL har laget brukt tid på å finpusse formen og justere det de har lært fra kampene mot god europeisk motstand før sesongstart.

– Vi skaper veldig mange sjanser, og det gjør vi både mot Pilzen og Nitra. Vi må bli flinkere til å ta vare på de sjansene vi får, samtidig som vi må ha litt bedre balanse i laget med tanke på når vi angriper og når vi skal tette igjen. Det har vi snakket om og jobbet med på trening, sier Gulbrandsen.

Til kveldens kamp mot Frisk Asker kan Gulbrandsen glede seg over at Tommy Kristiansen er tilbake i laget, men samtidig har Christian Dahl-Andersen pådratt seg en skade i overkroppen.

– Selv om vi har en god og bred tropp, er det ikke sånn at vi bare kan ta ut en og erstatte han med en annen uten at vi merker det. Vi er sårbare for skader vi som alle andre, og må jobbe med å holde spillerne våre friske og raske, sier han.

LES OGSÅ: Oilers sløste seg ut av CHL

Ber kollektivet stå frem

Han ser ikke på det som noen ulempe at alle vil slå Oilers, som nok en gang er favoritter.

– Det er ikke noe nytt at det er oss mot røkla. Det er naturlig med de resultatene vi har hatt, og målet vårt er å bli seriemestere. Det er der listen ligger, og vi må jobbe hardt over hele året slik at vi kan ligge på toppen, sier han.

For å få til det er han avhengig av at Josh Soares og Dan Kissel blant andre finner formen.

– Jeg forventer at de bidrar med poeng og lederskap, men vi har en sterk gruppe med en god treningskultur. Så det er først og fremst kollektivet jeg ser etter som skal ta ansvar og lede oss til seier, og ikke enkeltpersoner, sier Gulbrandsen.

«Hockeysnakkis»: – Oilers har ingen gullgarantier