Maijazz slipper de seks første konsertene

Maijazz 2019 byr på alt fra Garbarek til FIEH.

Maijazz har sluppet de første navnene til festivalen 6.–11. mai 2019.

Al Di Meola er et kjent og sterkt publikumskort, gitaristen er tilbake i Stavanger i en Opus-turné bygget på siste utgivelse, men også med tilbakeblikk på karrieren.

– Han har gjestet Stavanger mange ganger, en ener på sitt område, og han har alltid levert gode konserter, og de har vært utsolgt. Nå har han en ny vri med pianist, sier festivaldirektør Per Hasse Andersen til RA.

Jan Garbarek Group returnerer, med pianist Rainer Brüninghaus, indiske Trilok Gurtu på ulike slagverk, og brasilianske Yuri Daniel på bass. 

– Garbarek er alltid velkommen. Det er seks år siden sist, og han holder sjelden konserter i Norge, og han fant plass til oss midt i en stor Europa-turné, sier Andersen.

Sigvart-samarbeid

Sigvart Dagsland skal samarbeide med pianist Tord Gustavsen.

– Tord spiller en del flotte religiøse folketoner, og på siste album har han blant annet tolkninger av Bach og flotte versjoner av norske, religiøse folketoner, sier Andersen. 

Gustavsen og Dagsland har samarbeidet før.

– Det blir spennende å se hvordan dette fungerer i Dagslands hjemby, sier Maijazz-sjefen.

SSO med Neset

Samarbeidet med Stavanger Symfoniorkester fortsetter, nå med orkesteret i samspill med framgangsrike Marius Neset, som gjør det stort i Europa.

FIEH er hentet for å levere sin blanding av jazz, pop, funk og soul.

– Det skjer veldig mye i norsk musikkliv for tiden, det er litt stas med kvinner, FIEH frontes jo av SofieTollefsbøl. Live er dette virkelig tøft, sier Andersen.

Angelique Kidjo ankommer også, med tekst- og arrangementsmessig bearbeiding av Talking Heads’ «Remain in the Light»-album. 

Siste kjente navn foreløpig: Stavangers egen Espen Eriksen i trio og med Andy Sheppard.