Madla sakker akterut i toppstriden

Thomas Leidland rev seg i håret etter at Madla skjøt med løskrutt og rotet bort to nye poeng. Nå vil de neste par kampene avgjøre mye for laget mange hadde som favoritter i 3. divisjon.

Bilde 1 av 3

Starten på sesongen har på ingen måte vært katastrofal, men de kongeblå har heller ikke innfridd forventninger om å henge med helt i toppen.

Mandag rotet de det til for seg selv mot Bryne 2. Ikke før de lå under 2-0 våknet Madla. Selv om de hentet opp sin motstander klarte de aldri å score vinnermålet. Det til tross for massiv dominans.

Dette var helt klart to poeng tapt for oss, sier Thomas Leidland til RA.

Gikk tomme

Midtbanemannen scoret det første og var involvert i det andre målet. Etter en svak førsteomgang og et tullete baklengsmål i starten på den andre hentet de opp Bryne. Men de klarte aldri å fullføre spurten i en ekstrem medvind.

Gikk dere tomme av å presse høyt så lenge i jakt på mål?

Vi slet nok med å holde trykket etter 2-2. Vi hadde våre sjanser, men så dabbet det av. Det var også frustrerende at vi ikke fikk straffe i starten av omgangen. En soleklar hands. Så gikk Bryne rett opp og scoret andre veien.

Leidland karakteriserer seriestarten som middels. Samtidig er han realist.

Skader og sykdom har rammet kraftig. Selv om troppen er bred merkes det når en profil som Mads Bøgild ga seg før han kom i gang. Christoffer Talge er samtidig ute til august med skade.

Så har også Fredrik Stray Tjaum vært ute i noen kamper med skade. Da er nesten alle spillerne som gjorde at vi ble hausset opp før sesongen borte. Klart det merkes, sier Leidland.

Trener Lasse Ihle erkjenner også det åpenbare. Madla er i ferd med å sakke akterut i kampen om plassene helt i toppen.

Det var ikke krise å spille uavgjort her, men det var en nøkkelkamp i forhold til å henge med helt der oppe. Da må du slå lag som Bryne 2. Vi er bedre, sier Ihle.

Møter Viking 2 og Fløy nå

Samtidig vil han ikke avskrive toppkamp helt.

Mye avgjøres i de to neste kampene for oss. Da har vi Viking 2 og Fløy.

Han irriterte seg over slurvefeil og en svak 1. omgang på mandag. Samtidig gledet han seg over 45 minutter med fullt trykk etter pause.

Men da skortet det dessverre på kvaliteten foran mål, sier Ihle.

Spesielt Ole Thomas Herrem hadde en fet mulighet som ble misbrukt. Han skjøt utenfor på blankt mål etter et innøvd frispark.

Han burde nok scoret to i dag, erkjenner treneren.

Fotball, 3. divisjon avdeling 3
Madla Handelslag stadion, 80 tilskuere
Madla- Bryne 2 2-2 (0-1)
Mål: 0-1 Torben Dvergsdal (41), 0-2 Petter Ofsteng (50), 1-2 Thomas Leidland (70), 2-2 Ole Thomas Herrem (72).
Madla (4-5-1): Daniel K. Gjesteland - Ståle Skårstad Haugen (Tony Montana i 21 min.), Einar Holst Larsen, Lars Marvik, Ole Martin Ravnestad Kjørholt - Fredrik Stray Tjaum (Thomas Gottschalksen Grønhilder i 1 min.), Thomas Leidland, Martin Sveingard, Tobias Lunde (André Talge i 33 min.), Marius Danielsen - Ole Thomas Herrem (Lars Erik Dahl i 10 min.).
Gule kort:: André Talge, Ståle Skårstad Haugen, Madla. Levion Rugland, Bryne 2.
Dommer: Amir Mohammed Ajjour, Våganes.