Madla og Lura vant mens Viking fikk bank

Tønsberg avgjorde sin kamp mot Viking 2 med tre mål på seks minutter, mens Lura fikk det enkelt borte mot tabelljumbo Express. Madla sørget for at det ble borteseier i to av tre lokale kamper lørdag.

Viking var først ut av de lokale lagene i Regionsligaen lørdag, da de reiste til Tønsberg for å møte FK Tønsberg til tidligkamp lørdag. Et rekruttlaget uten de store forsterkningene fikk det tøft, selv med Kristian Novak og Jens Husebø i midtforsvaret.
Ingen mål de første 45 minuttene skulle snart bli til en målfest i starten av andre omgang. Tønsberg tok ledelsen ved Axel Ahlander etter 52 minutter, og det skulle lede til en aldri så liten ketsjupeffekt, da Arvid Lim lå på til to minutter bare to minutter senere. To minutter etter det igjen økte Conrad Wallem til 3-0, og dermed gikk Tønsberg fra 0-0 til 3-0 på seks minutter.
Vikings Liban Abdi fortsetter jakten på mål, og scoret på straffespark drøyt ti minutter før slutt. Men det lille håpet Viking hadde om å komme tilbake ble raskt slukket, da hjemmelagets Marius Brinck Rygel fastsatte sluttresultatet til 4-1 med åtte minutter igjen å spille.

Sterk borteseier for Madla

Tre timer senere sparket Lura og Madla i gang sine kamper borte mot henholdsvis Express og Start 2. Tabelljumbo Express skulle vise seg å være lett match for Lura, som tok ledelsen etter 36 minutters spill ved Michael Andre Brekke.
Lagets toppscorer, Vetle Høivik, la så på til 2-0 like før pause på straffe. Like etter hvilen økte Jose Alejandro Valecillos, bedre kjent som «Ali», til 3-0 for bortelaget som cruiset inn til seier. Sondre Ruberg Kristiansen reduserte for Express på overtid, men det forble et trøstemål for hjemmelaget.

Jevnere ble det da på Sør Arena, der lagene gikk målløse av banen til pause. Fire minutter ut i andre omgang ga så Josiah Seh Madla ledelsen, og da Christoffer Talge økte til 2-0 ti minutter før slutt ble det klart at Madla ville returnere med tre poeng fra det blide sørland.

Lura vekk fra streken

Dagens resultater gjør at Viking blir liggende på sjetteplass med 28 poeng, mens Madla er på plassen over med 30 poeng. Lura tok verdifulle poeng i kampen for å unngå nedrykk, og ligger nå to plasser over nedrykk med 24 poeng på 19 kamper.

Lura spiller sin neste kamp mot Sola på fredag, mens Viking 2 og Madla møtes til dyst neste mandag.