Her er festivalsjef Eirin Sandstad foran den store hovedscenen Ajax, dagen før selve Mablis-festivalen åpner. Foto: Ole S. Nerheim

Mablis med byens vakreste konsertarena

Festivalsjef Eirin Sandstad i Mablis-festivalen turte ikke se på værmeldingene før noen hvisket henne i øret at været vil bli strålende.

Følg RA på Facebook og Twitter!

– Skal en arrangere utekonsert så betyr det mye at også været spiller på lag, spesielt siden dette er den aller første festivalen vi arrangerer, sier Sandstad til RA.

Hun er også begeistret over hvor fantastisk selve konsertarenaen er. Det var Birte Nettelhorst Bærheim og Ketil Hvindenbråten som kom på ideen med at Vålandsskogen var et perfekt sted for en slik festival.

LES OGSÅ: Syk Izabell avlyser Mablis

– Mange spør seg hvorfor ikke noen har kommet på dette før. Nå kan vi i alle fall endelig starte opp. Jeg er også veldig fornøyd med den booking-gruppen som har stått på for å få dette til. Vi har heldigvis hatt mange dyktige folk som kan dette med festival for å få alle bitene på plass, sier Sandstad.

Bygge opp

Hun innrømmer at det er mye som må på plass for å arrangere en slik festival. Selv har hun lang erfaring med å jobbe med festivaler. Blant annet fra Slottsfjell-festivalen i Tønsberg og til daglig jobber hun med konserter og eventer i Oslo.

– Men du er fra Kvernevik?

– Ja, og derfor ble jeg veldig glad da jeg ble forespurt om å være festivalsjef for denne festivalen i min egen hjemby, sier Sandstad.

LES OGSÅ: Slik blir byens nye festival

Hun sier at dette skal bli en festival for alle.

– Her er også familier med barn velkommen. Vi har med artistene som deltar ønsket å lage en festival for en bred målgruppe. I tillegg til det har vi ønsket å lage en festival med høy kvalitet, med hovedsak på lokale artister. I og med at vi nå åpner opp for den første festivalen må vi heller ikke legge lista for høyt. Billettsalget ser lovende ut så langt og vi håper på rundt 3000 både fredag og lørdag, sier Sandstad.

Ajax

Arenaene har også fått lokale navn hvor hovedscenen heter Ajax og den mindre scenen har fått navnet Bajass.

Når musikken slutter i skogen klokken 23.00, fortsetter festen på Folken både fredag og lørdag til kl. 03.30.

Her er Mablis-programmet:

Fredag:
16.30: Dørene åpner
Ajax-scenen:
18.15: Sløtface
19.45: Honningbarna
21.45: OnklP & De Fjerne Slektningene
Bajass-scenen:
17.30: Hilde Selvikvåg
19.00: Ary
20.50: Unge Ferrari

Lørdag:
14.00: Dørene åpner
Ajax-scenen
15.45: Tønes
17.45: Cezinando
19.30: Lars Vaular
21.45: Skambankt
Bajass-scenen
15.00: Longfield & Super Skeleton
17.00: Hear Me Roar
18.30: I Was A King duo
20.45: Hold Fast

LES OGSÅ: Idol-Marius varmet i Byparken
 .