Festivalsjef Eirin H. Sandstad tror tredje utgave av Mablis neste sommer blir den beste så langt. Her Mablis-festivalen i år.

Mablis 2018 begynner å ta form

Planene for tredje utgaven av Mablis-festivalen i Vålandsskogen begynner å ta form.

– År tre er et viktig år for Mablis, så man ligger ikke på latsiden. Vi jobber på for at sommerens festival blir den mest magiske hittil, sier festivalsjef Eirin H. Sandstad til RA.

Denne uken ble de første navnene til neste års happening i Vålandsskogen sluppet.

Hiphop-kometen Cezinando er første artist på Mablis 2018-plakaten, sammen med rockekvartetten Beachheads og Halie.

LES OGSÅ: Første Mablis-navn klare

Tre artister klare

Dermed er tidsaktuell hiphop, rock og pop på plakaten allerede. Det blir andre gang Cezinando gjester Mablis. Siden han sist sto på scenen i Vålandsskogen i 2016, har karrieren skutt i været for 22-åringen, og han har tatt musikk-Norge med storm med sine eksplosive liveshow og unike stil. Han fikk blant annet prisen for Årets nykommer på P3 Gull og Årets tekstforfatter under Spellemannsprisen, begge i 2016.

Beachheads er Mablis-nykommere, og består blant annet av to Kvelertak-medlemmer.

Halie er et nytt musikalsk talent fra Bergen.

– Vi er vanvittig fornøyde med å slippe denne trioen som de første artistene. I ekte Mablis-ånd er det noe for hver smak allerede i de første navnene, sier Sandstad.

LES OGSÅ: Mablis-sjefen er strålende fornøyd

Fotfeste

Artistene entrer scenen etter tur i Vålandsskogen til sommeren når Mablisfestivalen arrangeres for tredje gang 8.-9- juni.

Festivalen har nå begynt å få skikkelig fotfeste som en etablert happening. To års erfaring gjør at festivalen nå står enda stødigere.

– Vi har fått etablert en solid organisasjon, som i hvert ledd står på sitt og alle jobber godt sammen og på tvers. Samarbeidene utad er også forsterket, noe som åpner opp for nye spennende prosjekter og gjør det vi allerede har etablert enda bedre, sier Sandstad.

LES OGSÅ: Mablis med byens vakreste konsertarena

Spennvidde

Spennvidde i tilbudet er viktig for Mablis. Festivalen ønsker å favne bredt.

– Vi annonserer tre bra navn med så ulike, og unike, kvaliteter. De er helt i Mablis’ ånd. vi har noe for alle og enhver, og vi gleder oss sykt mye til alle tre skal underholde, trollbinde og lage fantastisk stemning på hver sine særegne måter. I tillegg vil Mablis som alltid fokus på lokale band og artister som er «up and coming», sier Sandstad til RA.

LES OGSÅ: Fin festivalstemning i Vålandsskogen