– Må ta Bryne på alvor

Sandnes Ulf har aldri gått lenger enn fjerde runde av cupen. Onsdag kan det skje igjen. Men da må Bryne beseires, og som Viking har erfart flere ganger er ikke det noen enkel oppgave på Jæren.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Nøkkelen blir å ta Bryne på alvor. Vi kan ikke slippe oss ned noen hakk og tro at vi bare kan spasere inn til seier og fjerde runde. Vi vet hva som skal til, og har tenkt å vise at vi er et bedre lag enn Bryne, sier Kent Håvard Eriksen til RA.

LES OGSÅ: Viking ute av cupen, Ulf videre

Ulik cuphistorie

Han er den eneste av Sandnes Ulfs spillere, med unntak av skadde Saku-Pekka Sahlgren og assistent Bojan Zajic, som var med da Ulf kom til fjerde runde i 2016. Den gang endte det med tap i det som er det beste cupresultatet i klubbens historie.

– Cupen er en veldig god mulighet til å få på plass finspillet, og en god mulighet til å komme langt og få med seg noe i norsk fotball. Kommer du deg forbi de første fire rundene kan alt skje, sier de lyseblås spydspiss.

I motsetning til Sandnes Ulf har Bryne en stoltere cuphistorie å vise til, da Jærens stolthet gikk hele veien i 1987. Bryne har også hatt for vane å slå både Viking og Sandnes Ulf. Forrige gang lagene møttes var tilbake i 2005, og da var Vidar Nisja på Bryne-laget som vant 4–0 i cupens andre runde.

– Hehe, sier du det ja. Det stemmer nok det, men det er så lenge siden at det husker jeg ingenting av gitt. Det jeg husker er hvor spesielt det var å spille i cupen for Bryne. De klarer alltid å finne noen ekstra krefter, og mobilisere litt ekstra når det kommer til cupkampene, sier han.

LES OGSÅ: «Kachi» flyr av glede etter sitt første Ulf-mål

Én gang forbi 2.runde siden 2011

Det er noe Sandnes Ulf har slitt med. Siden 2011 har Ulf bare vært forbi andre runde én gang. Det var nettopp i 2016.

– Det er ikke noe spesielt for Sandnes Ulf å ryke ut tidlig i cupen, for det er mange lag som sliter med det. Men å ryke ut i første og andre runde, som vi har gjort et par ganger de siste årene, det er litt mer spesielt. I år kan vi jo tangere bestenoteringen, så det er i hvert fall litt utvikling, sier Eriksen.

Erixon Danso spurte pent fysio Lars Marvik om han kunne få være med på dagens Ulf-trening, men fikk nei. Kantspilleren sliter med en muskelskade og må stå over kveldens kamp mot Bryne. Akinshola Akinyemi og Daniel Edvardsen var heller ikke med på spilløktene, og Vidar Nisja og Saku-Pekka Sahlgren er fortsatt langtidsskadet. Vegard Aasen er imidlertid tilbake etter suspensjon.

– Jeg fikk en kjenning med lysken da jeg egentlig endelig var klar for spill igjen, men forhåpentligvis kan jeg snart være med igjen på trening, sier Nisja.

LES OGSÅ: Sandnes Ulfs «mister nice guy»