Ole Rugland. Foto: Marius Vervik

– Må senke ambisjonene på kort sikt

Ole Rugland (61) gjør comeback som styreleder i det som blir Vikings nye AS. Han følte et massivt press for å stille opp og ber samtidig nå alle gode krefter om å stille opp for klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jeg sa nei til å komme tilbake lenge og føler meg nok litt presset inn. I tre uker var jeg klar på at dette egentlig er feil både for meg og Viking, sier Rugland til RA.

Likevel følte han et så stort ansvar at han til slutt snudde og sa ja. Nå er han innstillt på å gjøre en ti måneders dugnad fram til neste generalforsamling.

Med 12,9 prosent av aksjene er han Vikings største aksjonær. Det spilte også inn for Rugland.

LES OGSÅ: Ble enige på fire dager

Ikke som sist

Tidligere har han sittet som leder av både ASA og FK-styrene i en årekke. Han er også leder i stiftelsen.

Men dette blir ikke som sist. Da brukte jeg omtrent halve arbeidsdagene på dette. Denne gangen vil jeg styre unna sport, men bidra til en økonomisk dugnad. I det ligger det også at jeg vil bruke penger selv, slår han fast.

LES OGSÅ: – Uheldig av Viking-styret å stå på prinsippene

Skanem-sjefen er klar på at Viking er inne i sin største krise noensinne. Situasjonen er alvorlig. Nå håper han alle gode krefter kan samle seg om å hjelpe Viking. Spesielt håper han de andre aksjonærene kan komme på banen.

Dette skal ikke være noe "one man show". Alle rundt må bidra. Ikke minst aksjonærene med sine ressurser.

Ser at ambisjonene må senkes på kort sikt

I prospektet for emisjonen ligger det fast at medaljer er målet. Er dette realistisk i en slik situasjon?

Jeg tror absolutt det er realisme i målene, men på kort sikt må vi gå ned på ambisjonsnivået. Det vil komme dramatiske kutt, men vi må sørge for at de ikke ødelegger på lang sikt for klubben. Der ligger utfordringen. Dette er ikke som en vanlig bedrift hvor du bare kan kutte i vei. Det er det som er dillemaet. Du må ha to tanker i hodet samtidig.

Selv om han erkjenner at det er krise - og at det aldri har sett så alvorlig ut som nå - er Rungland optimist foran sitt comeback.

Vi får dette til! Det er jeg helt overbevist om, sier Rugland.

Valgkomiteens leder Ingebjørg Folgerø opplyser til RA at de andre styremedlemmene som er innstilt er Stig H. Christiansen (2 år), Ragny Bergesen (2 år) og Stian Røisland (1 år vara).

LES OGSÅ: Styret foreslår Viking AS