Ruben Smith hadde det ikke travelt de første 25 minuttene mot Kongsvinger. Her står han og hviler i åpent spill. Foto: Espen Iversen

Må legge opp om han velger å operere

Oilers-Kongsvinger 10–0. Ruben Smith må ha en operasjon for å bli helt frisk i hoften. Den kan han ikke ta som aktiv hockeyspiller. Det gjør at keeperen ikke kan svare sikkert på om han spiller også neste år.

Følg RA Sporten på Facebook!

Smith var tilbake på isen mot Kongsvinger torsdag. Selv om han ikke hadde det veldig travelt, og kun fikk to skudd på seg de første 25 minuttene, gikk han av isen med en god følelse.

Framtiden til den meritterte keeperen er likevel usikker. Han innrømmer overfor RA at han aldri vil bli helt frisk av sin hofteskade. I alle fall ikke før han gjennomgår en omfattende operasjon.

– Og skal jeg ta den medfører det at jeg ikke kan spille hockey igjen, sier keeperen.

LES OGSÅ: Slik var kampen

I sommer levde Smith i troen på at problemet kunne fikses. Han dro til Bergen for å operere, men inngrepet ble stanset og Smith sydd sammen.

– Håpet var en «quick fix», men de kunne ikke gjøre det på den måten. Om jeg skal fikse det nå er det mye mer omfattende. De må blant annet skjære bekkenet mitt i deler for å få ordnet det. Da er ikke hockey aktuelt etterpå.

Kan ikke svare på om det er siste året

Smith spiller videre med smertene. Noen dager føler han seg som en 19-åring. Andre dager får han lov til å drive restitusjonstrening alene fordi hoften krangler.

Samtidig er fortsatt hockeyen det kjekkeste han vet. Smith, som ble kåret til Årets sportsnavn av RA-leserne for to år siden, trives fortsatt med å være aktiv. En omfattende hofteoperasjon vil han uansett utsette så lenge som overhodet mulig – enten han spiller hockey eller ikke. Han gikk av isen mot Kongsvinger med en god følelse – til tross for en svak motstander.

– Er du klar til å akseptere en litt annen rolle i laget, med mindre spilletid, for å kunne fortsette i noen år til?

– Jeg behøver i alle fall ikke å ødelegge meg for laget når vi har Henrik Holm her. Samtidig har jeg vært med på så mye at jeg ikke gidder å sitte på benken hele tiden. Vi får se hvor lenge jeg klarer å tyne det.

– Kan dette være ditt siste år?

– Jeg er ikke der at jeg ser slutten på karrieren. Men det er vanskelig å svare på. Kroppen er jo mitt arbeidsverktøy. I dag føltes det uansett bra å spille, sier Smith.

Vil i form til siste del av sesongen

Han håper å komme seg i form til avslutningen av sesongen. Den siste tiden er det ikke hoften som har vært mest til bry. Det er en lyskestrekk og en most finger som har voldt problemer. Smith håper å kunne bidra til at Oilers har to gode keepere i avslutningen. Det har vært en suksessfaktor før.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi Oilers-laget

– Se på Dahlberg i Frisk. Han faller i sluttspillet. Det virker som kruttet er brent opp, sier han.

Sportsdirektør Pål Higson kjenner selvsagt til Smiths problemer og skade. Han vet at keeperen ikke vil bli frisk. Hvorvidt klubben vil forlenge kontrakten når det går ut i sommer vet han ikke.

– Vi har ikke begynt å diskutere det. Foreløpig fungerer det og i så måte er det ikke et dagsaktuelt tema. Men vi må ta stilling til dette til våren, sier Higson.

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Oilers-Kongsvinger 10–0 (4-0, 3-0, 3-0)
DNB Arena, 3827 tilskuere
Mål: 1. periode: 1–0 (3.41) Josh Soares (Dahl-Andersen, Humphries), 2–0 (4.04) Mark Van Guilder (Kristiansen, Hoff), 3–0 (5.42) Dahl-Andersen (Soares, Larsen Mostue), 4–0 (18.09) Tommy Kristiansen (Bøen Rokseth, Van Guilder).
2. periode: 5–0 (21.27) Josh Soares (Macaulay, Solberg), 6–0 (31.56) Christian Dahl-Andersen (Kissel, Soares), 7–0 (39.57) Mats Larsen Mostue (Van Guilder, Hoff).
3. periode: 8–0 (42.38) Henrik Medhus (Van Guilder, Talge), 9–0 (53.05) Henrik Medhus (Falk-Larssen, Kvål), 10–0 (55.04) Mark Van Guilder (Kristiansen)
Skudd: 61–18
Utvisninger: Oilers 1x2 min. Kongsvinger 4x2 min.