Slik ser selskapet Solar Light for seg Rosa sløyfe-aksjonen kan markeres på Bybrua. Illustrasjon: Solar Light. Foto: Roy Storvik

Lys i Bybrua planlagt i hemmelighet

Vegvesenet ville overraske byens innbyggere med lys i Bybrua til jul.

RA omtalte Frp-topp Leif Arne Moi Nilsens ønske om å lyssette Bybrua tidligere i dag. Administrasjonen i Stavanger kommune var positiv:

«Et belysningsprosjekt på Bybrua er en god idé som Park og vei vil komme tilbake til i årsprogrammet for 2017. Et godt utformet prosjekt vil være synlig i bybildet fra mange kanter, og vil være med å gi byen identitet», ble det skrevet i et notat til arbeidsutvalget til kommunalstyret for miljø og utbygging.

LES OGSÅ: Nå kan Bybrua bli lyssatt

Nå viser det seg at det allerede finnes konkrete planer om å lyssette Bybrua. 

Statens vegvesen har nemlig i all hemmelighet jobbet med å få på plass nye lys før jul.

– Det stemmer. Vi hadde tenkt det skulle bli en overraskelse til jul, sier Arild Puntervold, byggelder for drift og vedlikehold elektro i Statens vegvesen, til RA.

Vegvesenet skulle skifte sikringsskapene i hele brua. Da man uansett var i gang med å forbedre elektronikken, ble det bestemt å gjøre noe med lysene også.

– Det hadde ikke blitt gjort noen oppgradering på det elektriske siden Bybrua var ny, og den gamle belysningen har vært defekt i mange år. Derfor var det nå på tide, sier Puntervold.

Mange muligheter

Selskapet Solar Light har fått oppdraget med å levere lys til Bybrua.

Kjell Ramberg, belysningsplanlegger i Solar Light, forteller at selskapet fikk bestillingen tidlig i høst.

– Prosjektet innebærer lyssetting av Bybrua og et permanent juletre i stål. Da kan man styre fargene som man vil i ulike farger, sier Ramberg.

Eksempelvis vil man kunne lyse opp Bybrua rød til jul og rosa til Rosa sløyfe-aksjonen. Gul til påske er også en mulighet, men Ramberg tror det kan bli vanskeligere å se gulfargen når kveldene blir lysere.

At det nå kommer et nytt ståljuletre på plass, betyr at det blir slutt på å fly opp et nytt juletre med helikopter hver jul.