Amalie Lutro fra Stavanger SK ble beste norske på juniortempoen for kvinner onsdag, da hun syklet inn til en 17. plass. Foto: Per Erik Mæhlum / Norges Cykleforbund

Lutro beste norske på EM-tempo

Amalie Lutro fra Stavanger SK var en av to norske jenter som deltok på dagens juniortempo for kvinner.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger-syklisten ble best av de norske, og endte på 17. plass, mens Emilie Utvik fra Bergen endte på 22. plass.

Italienske Elena Pirrone brukte litt over 25 minutter, og vant temporittet foran landsvenninne Latizia Paternoster og det danske hjemmehåpet Emma Cecilie Norsgaard Jørgensen. Pirrone var halvannet minutt foran Lutro i mål.

– Det var tungt, og faktisk litt tyngre enn jeg trodde det skulle være. Jeg håper fellesstarten går bedre, og at vi får vist og litt bedre fram der. At vi klarer å jobbe sammen og vise det vi er gode for. For det føler jeg ikke vi klarte helt her i dag, sier Lutro til sykkelforbundet.

LES OGSÅ: Seks lokale til sykkel-EM

Leknessund syklet inn til gull på juniortempoen

Senere på dagen syklet 18 år gamle Andreas Leknessund inn til gull på tempo under junior-EM i danske Herning.

Leknessund vant med 14 sekunder ned til Danmarks Julius Johansen. Belgias Sebastien Grignard var 19 sekunder bak på bronseplass.

– Det var hardt, men gøy. Jeg fikk gode sekunderinger på øret, og det hjalp med ta ut de siste kreftene mot slutten. Jeg var nøye på å ikke åpne for hardt, og da jeg hørte at jeg ikke var mer enn ti sekunder bak, da fikk jeg troen, sa han til sykkelforbundet.

Søren Wærenskjold fulgte opp den gode norske innsatsen med 5.-plass. Han hadde 37 sekunder opp til vinneren Leknessund.

LES OGSÅ: Høye medaljeambisjoner