Her har nettopp Jules Sambou fått se det røde kortet av dommer Khalil Karrouch, og tusler av banen godt på overtid av andre omgang. Foto: Pål Karstensen

Lura tabelljumbo etter pinlig hjemmetap

Lura tapte 0-2 hjemme for Express i bunnkampen i divisjonen lørdag, men etter kampen var det spillernes oppførsel trener Øystein Elvestad var mest skuffet over da laget pådro seg rødt kort på overtid.

Følg RA Sporten på Facebook!

I forrige serierunde tapte Lura for dumpekandidat Halsen, og det tapet skulle hjemmelaget bruke for det det var verdt hjemme mot tabelljumbo Express. Men til tross for flere gode innlegg og nesten-forsøk, ble det et nytt stygt hjemmetap for de grønnkledde som nå ligger sist i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3.

– Akkurat nå er det veldig tungt. Dagens kamp var en vi burde og måtte vinne etter å ha tapt for Halsen sist, men vi taper dessverre fortjent. Det verste er at vi også mister hodet på slutten der, og burde hatt to mann utvist. Prestasjonene er skuffende, men oppførselen vår på overtid er det som skuffer meg mest, sier Luras trener Øystein Elvestad.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf slet seg videre mot Lura

– Overhodet ikke sånn vi vil fremstå

Godt inne i overtiden sparker nemlig Daniel Jacobsen etter en Express-spiller som prøver å drøye tiden nede ved cornerflagget. Det fører til at Express-spilleren reagerer, og at Luras Jules Sambou blander seg inn. Enden på visen ender med rødt kort til Sambou for reaksjonen, mens Jacobsen utrolig nok slipper med gult kort.

– Det er overhodet ikke sånn vi i Lura ønsker å fremstå. Spillerne har heller aldri oppført seg sånn, så vi må sette oss ned og ta en prat med de involverte. Nå kommer nok Jules til å få tre kampers karantene, og vi er heldige at Daniel også ikke får det, sier Elvestad som sier at opptrinnet på slutten er så langt fra kulturen i Lura som du får det.

Før dramatikken på overtid var det imidlertid ikke spesielt mye som skjedde. Lura prøvde å spille fotball, mens Express satset på kontringer. Det endte med en del småfarlige skudd- og innleggsforsøk fra hjemmelagets side, uten at Lura fikk de helt store sjansene ut av det. Nærmest var Erlend Gudmestad da han fikk en god dobbeltmulighet etter 70 minutters spill.

LES OGSÅ: Klare til å slå «gamleklubben» ut av cupen

Dårlig markering ga to mål mot

Først etter en stuss igjennom i bakrommet, der Gudmestad fikk en touch på ballen før keeper reddet den ut til corner. På den påfølgende corneren fikk samme mann ballen på 10-12 meters hold, men skuddet hans ble reddet på streken før keeper fikk kontroll. Da stod det imidlertid allerede 2-0 til bortelaget, etter svakt forsvarsspill av Lura.

1-0 kom etter et innlegg fra venstresiden, som gikk gjennom hele feltet. Lura-spillerne hadde trukket for langt inn i midten, noe som gjorde at Jim Skårdal fikk stå helt alene og kontant sette inn ledermålet. Fem minutter senere fikk Sondre Kristiansen stå mutters alene på en corner og stange inn 2-0 på bakerste stolpe.

– Express spilte en smart bortekamp, da de forsvarte seg først og angrep etterpå. Likevel er det totalt unødvendig av oss å slippe inn de to målene vi slapp inn. Det handler om tilstedeværelse i boksen, og det nytter ikke å skru av og tenke på noe helt annet i de ti sekundene dødballene varer. Da blir du knallhardt straffet på dette nivået, og det er bare ikke godt nok, forteller Elvestad.

LES OGSÅ: Farvel med et smell for Brodd

Lura ny tabelljumbo

2-0-tapet for Express gjør at lagene bytter plass på tabellen, og at det nå er Lura som er tabelljumbo i divisjonen. Det smerter Elvestad.

– Poengmessig har vi fått en veldig tøff start på sesongen, selv om vi spillemessig har vært fullt på høyde med alle vi har spilt mot. Tre poeng på de første seks kampene er ikke bra nok, men jeg føler ikke at det er noen i spillergruppen som har gitt og det er det heller ingen grunn til, sier han.

Etter å ha spilt mot de tre lagene over dem på tabellen i de tre siste kampene, venter nå langt tøffere motstand for Elvestad og hans menn borte mot Sola, før laget møter Pors Grenland og FK Tønsberg.

– For vår del gjelder det å finne tilbake til det grunnleggende. Finne tilbake til det spillet vi i Lura er gode på, da jeg vet at vi er et godt nok lag til å hevde oss i denne divisjonen. Men det nytter ikke for oss i trenerteamet å legge en plan som spillerne ikke er med på. Det er spillerne som skal prestere, og derfor skal vi ta dem med på råd for å slå tilbake mot Sola, forteller Elvestad.

I en annen kamp i samme divisjon spilte Viking 2 mot FK Tønsberg. Den kampen endte 1-1 etter scoring av Harald Nilsen Tangen etter 19 minutt for Viking 2, før Robin Hofer Dahl utlignet til 1-1 for Tønsberg i det 49. minutt. Madla og Start 2 spilte også uavgjort, 0-0, på Madla stadion.

LES OGSÅ: Lilleås senket målløse Viking-reserver