Lura sikret plassen med målfest

Lura kunne med seier over jumboplasserte Randesund sikre plassen i den nye regionligaen, og hjemmelaget skuffet ikke da de ga de rundt 300 fremmøtte en målfest i årets siste hjemmekamp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nyopprykkede Lura har gjennomført en veldig god sesong i årets 3.divisjon avdeling fem, og kunne krone det med ny kontrakt i årets siste hjemmekamp mot Randesund. Eventuelle nerver hjemmelaget eller noen av de fremmøtte skulle ha ble raskt stilt, da Vetle Høivik scoret i kampens første minutter.

Lura-treneren takker fansen

Fra der gikk det egentlig slag i slag, da Høyvik og spissmakker Alf Jakob Aano scoret ett hver før vi hadde spilt 23 minutter. Det første på frispark, da Aano stanget ballen i mål på bakre stolpe og Høivik med sitt andre for dagen da han løp ballen i mål etter et flatt innlegg fra kanten. Nydelig kombinasjonsspill like over timen sørget for 4-0, før Aano var frempå igjen og vippet ballen elegant over keeper til 5-0.

Eirik Indredavik fikk æren av å sette inn Luras siste mål for dagen, før Per Christian Pedersen fikk inn et trøstemål for Randesund. Det la overhodet ingen demper på stemingen på Lura, som med seier sikret plassen i 3.divisjon også neste år.

– Det er utrolig deilig. Guttene har gjort en fantastisk jobb hele året, og det er godt å kunne feire en ny kontrakt her på hjemmebane foran alle supporterne og «Lurigans» som har reist sammen med oss på alle bortekampene. Det har vært mye reising i år, og mange tøffe kamper, men nå har vi klart målet vårt og det er vi utrolig godt fornøyd med, sier trener Øystein Elvestad.

LES OGSÅ: Lura i kanonform – elleve uten tap

Skal feire med «voksenbrus» og pizza

Etter kampslutt gikk Elvestad og laget en æresrunde på stadion for å takke alle de 300 som hadde møtt opp for å heie laget frem til ny kontrakt.

– Støtten fra publikum betyr veldig mye fra oss, og da spesielt fra «Lurigans». Derfor synes jeg det bare var rett og rimelig at vi skulle feire med dem, for det her har de virkelig fortjent. Det er en stor prestasjon av dette laget å klare å beholde plassen, og nå er det tid for feiring, sier han.

Tre flasker champagne ble sprettet, mens fansen sto for fyrverkeriet. Ingen ting ble spart da Lura feiret ny kontrakt til tonene av ABBAs «The Winner Takes It All», og Elvestad røper at det blir mer feiring ut over kvelden.

– Siden vårt klubbhus har blitt leid ut for en bursdagsfest, har vi leid oss inn hos Sandnes Ulf. Så vi kommer til å dra opp dit og feire med litt «voksenbrus» og pizza. Det kommer nok til å ta helt av kjenner jeg disse guttene rett, og de har all grunn til å feire. Det er de som fortjener all æren for de prestasjonene de har gjort på banen i år, sier Elvestad.

LES OGSÅ: Cleveland aktuell som ny Sola-trener

Vil hevde seg neste år også

Selv ble han kåret til banens beste spiller av den lokale juryen, som takk for innsatsen han har gjort denne sesongen.

– Det var en veldig hyggelig gest av klubben, som jeg setter veldig stor pris på. Vi visste at vi hadde et lag som kunne hevde seg i år, da vi har bygd en god grunnmur her i Lura. Derfor er jeg langt ifra overrasket over at vi har berget plassen, men det er like gledelig for det. Med et par-tre nye spillere skal vi kunne klare å hevde oss også i den nye divisjonen neste år, forteller Elvestad.

Ellers i divisjonen ble det 3-1 seier til Viking 2 over Mandalskameratene, mens Madla slo Donn 2-1. Aniekpeno Udo, Stian Michalsen og Theodor Gabrielsen (selvmål) scoret målene for Viking 2, mens Christoffer Talge scoret begge Madlas mål. Det betyr at Viking 2 er poenget foran Madla i kampen om puljeseieren, som blir avgjort neste helg. Da reiser Viking 2 ned til Kristiansand for å møte Start 2, mens Madla møter Jerv 2 borte.

LES OGSÅ: Madla sikret plassen – går for puljeseieren