Bjarte Lunde Aarsheim, Ian Burchnall og Eirik Henningsen presenterte tirsdag Vikings strategi ut sesongen. FOTO: ESPEN IVERSEN

Loves full tillit ut året uansett

Viking presenterte tirsdag sin plan for overlevelse og direktør Eirik W. Henningsen var klokkeklar på at Ian Burchnall sitter trygt ut året.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi har full tillit. Disse to trener Viking ut sesongen uansett hva som skjer, slo Henningsen fast–og lot blikket gli mot både Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim.

Henningsen er klar i talen på at ressursene de har hatt tilgjengelig er de svakeste noen trener har hatt i moderne historie. Derfor vil det bli helt feil av klubben å gjøre noe nå.

Han peker også på at det hersker full tillit til duoen fra styret, spillerne og de ansatte.

LES OGSÅ: Fransk spiss kan komme inn på overtid

 – En samlet klubb

Om de også får sitte videre ved et nedrykk vil han ikke svare direkte på.

– Men vi ønsker kontinuitet på trenersiden. Det har det vært for lite av i norsk fotball.

Assistent og klubbveteran Bjarte Lunde Aarsheim opplever også tillit.

– Jeg opplever at dette er en klubb som står samlet–spesielt i en situasjon hvor vi ikke har fått resultatene vi ønsker. Men det har vært mange utfordringer, erkjenner han.

LES OGSÅ: Å skape et «Great Escape»

Wiggen ikke til stede

Sportssjef Bård Wiggen var for øvrig ikke til stede på pressetreffet. Han hadde ifølge Henningsen gyldig fraværsgrunn.

Wiggen, som har fått kritikk fra flere hold etter overgangsvinduet stengte, var faktisk opptatt med å vise den franske spissen Guessain Ghislain rundt på Viking stadion. Han kan bli Adegbenro-erstatter på overtid.

Ian Burchnall fortalte på sin side at han aldri har følt at stillingen hans har vært truet. Han har opplevd evalueringen som har foregått som sunn og riktig i forhold til å legge en strategi foran de siste ti kampene.

Treneren har tidligere delt mye av sin plan for å overleve med RA.

I hovedtrekk handler det om å flytte ballen hurtigere oppover i banen. Det skal også endres på formasjon og benyttes to spisser.

– 40 prosent av stallen er forsvunnet og 40 prosent av den er ny. Da må det nesten komme noen endringer. Nå må vi finne det beste systemet og det beste laget for å kunne skape sjansene som behøves. Vi må også bli bedre defensivt. Det har gått inn for mange mål, sier treneren.

LES OGSÅ: Her er Burchnalls overlevelsesplan

Justeringer

Han vil ikke være med på at alt han har gjort så langt nå kastes ut vinduet.

– Det er mer snakk om hvordan en skal opptre i visse perioder av kampene. Spesielt de første 20 minuttene og siste 15 har vi sluppet inn for mange mål.

Burchnall har ikke i et sekund vært i tvil om at han har hatt spillerstallen i ryggen.

– De har vært lojale for dag en.

Selvkritikk på spillerlogistikk

Da Kjell Jonevret gikk av som trener i Viking i vinter var han klar på at bunnstrid og krise var et sannsynlig scenario om ikke styret og ledelsen fant midler til å forsterke.

– Burde dere tatt signalene tidligere og fått på plass et investeringsselskap alt i vinter, Eirik Henningsen?

– Det er et godt spørsmål. Men vi hentet inn 17,3 millioner i en emisjon i 2016 og har kuttet 20 millioner i kostnader. Sport ble forsøkt spart, men til slutt måtte vi ta her også. Vi hadde tro på at det kunne gå, sier direktøren.

Ian Burchnall vil ikke være med på at han klaget for lite på arbeidsforholdene, og mangel på nye spillere, tidlig i sesongen.

– Det handler ikke om at jeg var for snill, men at jeg er lojal. Jeg er ikke typen til å syte i media. Når gode kollegaer rundt deg mister jobben skjønner du alvoret klubben er i, slår han fast.

I forhold til at de 7,5 millionene fra investeringsselskapet ikke har blitt brukt opp minner Henningsen på at noe av pengene vil gå til lønn neste år.

Han erkjenner samtidig at de kan ha vært for dårlige på markedet og at dette er noe som evalueres.

– Vil dere vurdere å bruke av potten for å ansette noen som skal jobbe med spillerlogistikk?

– Det er et sterkt ønske at vi får inn en slik speiderstilling igjen, men først må vi nok ut av rød sone hos NFF, sier Henningsen–som også påpeker at strategien om regional utvikling også skal ligge fast.