Nyheter

Lover drama i TV-serie

NAVN I NYHETENE: Kjendiskokk Kjartan Skjelde om skolemat, ny «Camp Kulinaris»

Hvem: Kjartan Skjelde (43)

Hva: Kokk og programleder for «Camp Kulinaris» på TV 3.

– Du er nettopp ferdig med innspillingen av tredje sesong av «Camp Kulinaris». Hvordan gikk det?
– Det var ganske så intensivt og vi har filmet i hele fem uker.

– Hvor har dere vært denne gangen?
– Også denne gangen har vi vært i Kragerø, nærmere bestemt Portør.

– Hva skjer i serien?
– Konseptet er at en gjeng med kjente mennesker skal drive en restaurant sammen med meg. Hver uke får deltakerne en ny oppgave de må løse, for eksempel at de må lage en vegetarmeny.

– Hvilke temaer får deltakerne bryne seg på denne gangen?
– Njaaaa. Jeg tror muligens at jeg ikke kan snakke om dette enda. Hva det blir er noe folk får glede seg til når den sesongen skal vises.

– Hvor mange deltakere er med denne gang i «Camp Kulinaris»?
– Vi startet med 12 deltakere, så er det en som forsvinner hver uke.

– Og kan du røpe noe om de kjente menneskene du har hatt med deg?
– Det kan jeg i hvert fall ikke si noe om, men interessant blir det. Drama blir det sikkert og visst.

– Når skal sesong tre vises?
– Jeg er ikke helt sikker, men det blir på våren en gang.

– Har innspillingen vært slitsom?
– Det er krevende å være på et sett hver dag 32 dager i strekk. Samtidig liker jeg konseptet veldig godt. Det er gøy å se læringskurven og hva deltakerne makter å få til etter hvert. De opplever mye mestring, og det er noen av dem som aldri har laget mat før.

– Kjenner du deg igjen i deltakerne?
– Jeg kjenner meg godt igjen i hvordan de har det. På et profesjonelt kjøkken kan det også oppstå litt drama i form av uforutsette ting som igjen kan medføre kaos.

– Nå når du er ferdig med TV-innspillingen. Hva skjer framover?
– Mye. Blant annet holder jeg på med en ny rett for Ikea.

– Du har tidligere utviklet en fiskeburger for Ikea. Hva blir det denne gangen?
– Denne gangen blir det en vegetarterte som jeg holder på å utvikle og som Ikea skal selge i sine varehus over hele Norge.

– Hvordan går det med restaurantene Tango og Fish & Cow?
– Jeg jobber med disse hele tiden, selv om jeg nå har en litt mer tilbaketrukket rolle som mentor. Den daglige driften er det Tommy Ranti som står for, og på kjøkkenet gjør Eirik Thomsen en formidabel jobb. I tillegg er jeg medeier i selskapet ST. 13 som er matsenteret vårt – og det er der jeg til daglig har basen min. Der er det alt fra testkjøkken til kurskjøkken og kontorfellesskap. Vi byr også på internasjonal vinutdanning i form WSET én og to med Jarles vinskole. I tillegg er kokkekollega Tony Martin og Moksy, som er et produksjonsselskap for film og TV, her i lokalene våre.

LES OGSÅ: Oljefirma gikk konkurs

– Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Det må være «White Heat» av Marco Pierre White. Det var den første boken han skrev og den var helt sykt hvor bra den var.

– Hva gjør deg lykkelig?
– God mat gjør meg enormt lykkelig, men ingenting gjør meg mer lykkelig enn å ha en glad kjæreste og glade barn-

– Hvem var din barndomshelt?
– Fritz Wepper som spilte Harry Klein sammen med Derrick. Det var Klein som gjorde all jobben, men han fikk ikke noe kreditt for det.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da henger jeg ute samme med gode kamerater, drikker god vin og ler mye.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Jeg er ikke typen som går i demonstrasjonstog, men jeg kunne ha støttet opp om en landsomfattende kampanje der det jobbes med bevisstgjøring om hvor mye mat betyr for helsen vår.

LES OGSÅ: Minister skryter av og advarer Stavanger

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Med Kari Nessa Nortun, Stavangers nye ordfører, og funnet ut hvordan vi får til gratis skolemat.

Mer fra Dagsavisen