Lørenskogs Peter Messa jubler for sitt tredje mål for dagen, og hjemmelaget kunne også juble for seier til slutt da Oilers ikke klarte å hente opp igjen hjemmelagets ledelse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.

Lørenskog trakk det lengste strået i jevn kamp

Oilers tapte sin tredje kamp for året da Lørenskog trakk det lengste strået i en jevnspilt kamp. Oilers lå stort sett under i hele kampen, og klarte aldri å komme a jour til tross for flere reduseringer.

Følg RA Sporten på Facebook!

3.periode:

60.min: Der er kampen over i Lørenskog ishall, og det er Lørenskog som stikker av med seieren her. Hjemmelaget vinner sin syvende strake og sin niende på de siste ti kampene i en veldig jevnspilt batalje. Lørenskog startet best med to kjappe mål i den første perioden, før Spencer Humphries reduserte like før pause. I midtperioden var det bare hjemmelaget som klarte å score, og Oilers forsøk på å redusere fra starten av tredje periode ble hindre av to kjappe utvisninger. Men med ti minutter igjen av kampen skapte van Guilder spenning i kampen igjen, men til tross for et godt Oilers-trykk var det Lørenskog som fikk dagens siste mål.

60.min: Oilers presser på for mål, men verken Forsberg, Humphries eller Kissels skuddforsøk går i mål. 48 sekunder igjen.

59.min: Kissel fyrer av, men pucken sniker seg like utenfor. Ser tungt ut for Oilers nå.

58.min: Gulbrandsen har tatt ut keeper Henrik Holm, og satser alt. Har tatt timeout med 2.13 igjen.

56.min: MÅÅÅL. 4-2. Salsten skyter, men Jakaitis redder. Pucken blir plukket opp av Sixsmith, som spiller gjennom Jonas Djupvik Løvlie, som kommer seg inn foran Kunes. Løvlie vipper pucken over leggskinnet til Holm, og gir hjemmelaget tomålsledelsen sin tilbake.

54.min: Lørenskog millimetre unna 4-2. Hjemmelaget skyter fra blå, og Jason Krog styrer pucken mot mål, men den går i tverrligger og ut.

52.min: Tommy Kristiansen skyter, men Jakaitis redder igjen.

50.min: MÅÅÅL. 3-2. Mark van Guilder setter inn en retur etter vedvarende Oilers-press. Det er full kamp igjen i Lørenskog. Rokseth skyter og pucken går via en Lørenskog-spiller og til Macauley som finner legger pucken på mål. Den slår Jakaitis unna, men Van Guilder setter returen.

49.min: Josh Soares avslutter et nydelig Oilers-angrep, men Jakaitis redder. De mulighetene må du sette Soares, hvis Oilers skal komme tilbake her.

47.min: Holm redder de skuddforsøkene som kommer i undertallet.

45.min: Lorentzen får to minutter for tripping. Nytt overtall for hjemmelaget.

44.min: Lørenskog med et rufsete overtall, som Oilers kontrollerer bra.

43.min: Salsten snapper pucken, før Soares overtar og skyter. Uten hell.

42.min: Lørenskog snapper en pasning fra Kunes til Kissel, og pucken ender til slutt opp his Sixsmith. Hans skudd blir reddet av Holm, og rett etterpå pådrar Oilers seg to minutters utvisning for seks mann på isen. Medhus soner den.

41.min: Oilers ligger under med to mål før den tredje perioden, som er i gang der.

2.periode:

40.min: Mye temperatur i kampen i det signalet lyder for slutten av midtperioden. Kampen er veldig jevn, og Lørenskog forsvarer seg veldig godt. Peter Messas scoring den eneste i midtperioden, men den var til gjengjeld meget bra. Lørenskog-spilleren brøt i midtsonen og kom alene med Holm i stor fart. Messa kjørte en glimrende høyre-venstre finte og fikk både seg og pucken i mål. Oilers trykker på, men Jakaitis i Lørenskog-buret gjør en god kamp. En god og fartsfyllt kamp til nå, der Lørenskog har vært hakket mer effektive enn Oilers, men serielederen er fortsatt ikke ute av dette.

40.min: Kissel finner Macauley, men Jakaitis stopper pucken med snaphansken.

40.min: Rokseth forserer glimrende og kommer seg forbi nesten alt av Lørenskog-spillere. Han legger den ut til Kissel, men poengkongens avslutning går rett i fanget til Jakaitis.

38.min: Lørenskog forsvarer seg godt, som gjør at Oilers ikke får skapt de store sjansene for øyeblikket. God og fartsfylt kamp.

35.min: Ingen uttelling fra Oilers på overtallet, men Medhus fikk akkurat et skudd reddet fra Jakaitis. Rokseths skudd like etterpå blir blokkert av Sebastian Johansen som ofrer seg.

32.min: Peter Lorentzen med et nytt skudd, denne gang går den over. Forsberg og Hoff kommer så to mot en, men Hoff klarer ikke å få Jakaitis redning på Forsberg-skuddet over målstreken. Strøm får to minutter for slashing.

30.min: Akkurat i det klokka bikker 30 minutter får Soares en god mulighet, men skuddet fra canadieren går like utenfor.

28.min: MÅÅÅL. 3-1. Sekunder etter Oilers får Talge tilbake på isen går Lørenskog opp til 3-1. Peter Messa kommer med høy fart mot Holm etter et brudd i midtsonen, og drar av keeperen med en nydelig finte og får både seg selv og pucken i nettmaskene. God prestasjon av Lørenskog-spilleren.

27.min: Både Sixsmith og Espeland måtte se gode skudd bli reddet av Holm helt i starten av overtallet, og Thoresens skudd mot slutten ble blokkert. Dermed ingen scoring i overtall.

25.min: Talge er i en duell med Sixsmith, og blir jaktet av Lørenskog-spiller som vil si Talge noen Pauli ord. Det ender uten noe knuffing denne gang, men Talge får to minutters utvisning for interference.

23.min: Lørenskog starter perioden slurvete i eget forsvar, og forærer Oilers et par skuddmuligheter, men serielederen klarer ikke å straffe vertene. Hjemmelagets Steffen Thoresen klarte heller ikke å straffe gjestene, da han dro seg forbi sin mann og smelte til.

21.min: Midtperioden er i gang.

1.periode:

20.min: Etter en jevn start på kampen tok Lørenskog ledelsen etter at Macauley prøvde å spille pucken inn i tårnet til en lagkamerat. Den blir snappet av Sixpence, og returen fra Holm blir satt i mål. Tre minutter senere øker LIK ledelsen i overtall, men Humphries fikk Oilers ett mål bak igjen da han reduserte like før slutt i perioden. Dette er langt i fra over.

19.min: MÅÅÅL. 2-1. Det er Spencer Humphries igjen som scorer for Oilers. Backen er frempå og setter inn en retur fra keeper, etter et godt Oilers-trykk i overtall. Kissel og Kristiansen får målgivende.

18.min: Magnus Hoff nære på. Lorentzen legger inn foran målgården, og Hoff kjemper med en LIK-spiller om å nå pucken først. Keeper Jakaitis styrer pucken utenfor rekkevidden til Hoff. Kaptein Forsberg går så inn i en brytekamp med Ponomarenko Maxims, som han vinner. Ender med at Maxims får to pluss to minutter, for krysstakling og roughing, mens Forsberg får to minutter for roughing. Dermed overtall for Oilers ut perioden.

16.min: MÅÅÅL. 2-0 Lørenskog. Stefan Espeland legger den rett opp i nettaket bak Holm. Han ser etter muligheten for skudd, og legger den på mål. Holm er dekket, og pucken suser rett i mål. Jason Krog får målgivende.

15.min: Lørenskog med ny god mulighet, men denne gang avverger Oilers situasjonen. Ender med at Tim Kunes får to minutter for interference.

13.min: MÅÅÅL. 1-0 til Lørenskog. En forferdelig pasning fra Scott Macauley blir snappet opp av James Sixpence. Han sender pucken mot mål. Holm redder, men Jason Krog setter returen.

10.min: Så er det Dan Kissels tur til å komme alene med Jakaitis, men denne gang er det en redning fra Jakaitis som redder Lørenskog med beinet.

9.min: Henrik Medhus snapper pucken og kommer alene med Jakaitis, men skyter utenfor. Dermed ingen drømmestart med scoring i undertall for Oilers.

7.min: Magnus Hoff får to minutter for tripping, og dermed er det Lørenskog som skal få prøve seg i overtall.

5.min: Humphries legger pucken på mål, men Forsberg får ikke styrt pucken i mål. Brukbart overtall, men ikke de store sjansene.

3.min: Espeland får to minutter for tripping. Dermed to minutter i overtall for Oilers.

2.min: Da var kampen i gang igjen etter at glasskårene har blitt ryddet av isen.

2.min: Simen Talge med en brukbar skuddmulighet, men Jakaitis redder. Nå er det stopp i spillet, mens banemannskapet rydder glass av banen etter at et pleksiglass sprakk.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Oilers kommer rett fra en sterk 5-2 seier over Vålerenga, og har vunnet de to siste oppgjørene mot Lørenskog. Vertene er imidlertid i storform med seks strake seiere, og har blitt styrket av Darcy Zajac som debuterte i seieren over Stjernen sist.

Spencer Humphries trodde han hadde scoret hattrick for første gang i sin karriere mot VIF sist, men ble etter kampen fratatt det ene målet. Det ble gitt til Dan Kissel, som scorer mål på bestilling. Amerikaneren er nå både toppscorer (16 mål på 18 kamper) og poengkonge (29 poeng på 18 kamper) i GET-ligaen og er mannen å stoppe for Lørenskog i dagens kamp.

For Oilers er Ruben Smith tilbake, selv om Henrik Holm starter i mål. Dennis Sveum, Christian Dahl-Andersen og Petter Røste Fossen er fortsatt ute med skader og Markus Søberg er heller ikke med, noe som betyr at Simen Talge og Even Myreng Kjellesvik er juniorene som får sjansen for Oilers mot Lørenskog.

Oilers rekker:

Keeper: Henrik Holm (Ruben Smith).

1.rekke: Henrik Solberg, Mats Larsen Mostue, Eirik Salsten, Josh Soares og Tommy Kristiansen.

2.rekke: Scott Macaulay, Daniel Rokseth, Dan Kissel, Mark Van Guilder og Simen Talge.

3.rekke: Tim Kunes, Spencer Humphries, Magnus Hoff, Kristian Forsberg og Peter Lorentzen.

4.rekke: Even Myreng Kjellesvik, Svein Petter Falk-Larssen, Henrik Medhus, Anders Tangen Henriksen.