Sløtface på Arneageren. Foto: Jon Kristian Fadnes

Lørdag skal Stavanger fylles med musikk

Lørdag blir det Musikkfest i Stavanger med konserter fra tidlig til seint.

Følg RA på Facebook og Twitter!

I strålende solskinn tok de første bandene scenen på Arneageren og i Byparken klokken 11.00. Nå venter det konserter i Stavanger helt fram til klokken 02.00 i natt.

Festivalsjef Daniel Engen sier at påmeldingen til årets Musikkfest har vært enorm med 150 artister som ville opptre.

– Vi har dessverre ikke plass til alle, og det er vår bookingansvarlige Malene Kolnes som denne gang har plukket ut artistene som fikk være med. Selv føler jeg meg for inhabil til å plukke ut artister og band i og med at jeg kjenner altfor mange, sier Engen til RA.

Det er 8. gang Musikkfest arrangeres i Stavanger.

– Tidlig på 90-tallet hadde vi Musikkens dag, men for åtte år siden ble det avløst med Musikkfest. Det er et internasjonalt arrangement som foregår i mer enn 100 land. Starten skjedde i Frankrike i 1982 da kulturminister Jack Lang satt i gang dette for å få musikere ut til folket, sier Engen.

Stavanger som modell

Oslo kom først i gang her i landet, deretter kom Trondheim og Stavanger.

– Nå har de også startet opp i Haugesund og Bergen. I Bergen ønsket de å lage sin Musikkfest etter vår modell. I Oslo er det opp til hvert enkelt sted å åpne for konserter, mens vi organiserer dette med oversikt over hvor alle konsertene arrangeres, sier Engen.

LES OGSÅ: Mona ble dama til The Yesterdaymen

Han sier at det viktige med Musikkfest er både at publikum kan få oppleve hva som rører seg i musikklivet i vår region og at artistene får vist seg fram for et publikum.

– Det er fantastisk å oppleve hvordan det gror i vårt distrikt med tanke på dyktige artister. Dette er noe vi også ønsker å presentere for publikum. Her får vi smakebiter på en rekke artister og det fine er at alt er helt gratis, sier Engen.

Han sier at hvert år finner de nytt gull i programmet.

– I 2009 presenterte vi bandet Kvelertak, historien der ble et band med internasjonal suksess. Et annet band som har gjort stor suksess etter Musikkfest er Overthrow. Og i år stiller også Kindred Fever opp på Musikkfest på Folken etter suksesser de har hatt med blant annet platekontrakt med Sony, konsert på Roskilde og nominasjon til Spellemann. En form for å gi tilbake for at de fikk presentert seg på vår Musikkfest, sier Engen.

LES OGSÅ ANMELDELSE: "Nattesferd": En brannfakkel i natten

Konsertstedene er på Arneageren, Bøker og Børst, Hanekam (bakgårdskonserter), Bypaviljongen og Nytorget. På kveld er det Folken med Storsalen, Grottene og Akvariet som står for tur.

Busskonserter

– I tillegg har vi også busskonserter hvor forskjellige band inntar en rekke busser mellom klokken 11.00 og 14.00, samt gerilja-kor i Østervåg, Øvre Holmegate og Arkaden.

Nytt av året er også tre band fra Polen som skal spille på Akvariet.

– Det var en forespørsel vi fikk fra Polen og som vi håper kan være med å bli en brubygger til andre land. De tre bandene som spiller er Pchelki//The Fleas, Echofisk og The Pau. Band vi har lyttet til og som blant annet spiller tøff eksperimentell jazz. Musikkfest i sin helhet kan bidra med musikk som spenner med alt fra flamenco, klassisk, jazz, pop, rock og heavy til sortmetall, sier Engen.

LES OGSÅ: Her er festivalsommeren 2016

Avslutningskonserten klokken 02.00 i Storsalen på Folken er oppført som «Hemmelig act».

– Hva er det?

– Nei, det skal forbli en hemmelighet som jeg ingenting kan si noe om, sier Engen.

Se hele programmet på Musikkfests nettsider!