Løgnaslaget tok publikum med storm under premieren på «Løgnasevangeliet». Foto: Dag Magne Søyland

Løgnaslaget er i slaget

Latteren satt så det ljomet i Humorhuset Stavangeren. Her var tre av de store i Løgnaslaget samlet på ett brett med Per Inge Torkelsen, Dag Schreiner og Rune Andersen, skriver Ole S. Nerheim i sin anmeldelse.

Revyen åpnet med en fyrrig start med sangen «Løgnasevangeliet» hvor de fletter sammen et dusin velkjente sanger med tekster i et selvkomponert evangelium som hyller løgnaser og Løgnaslaget generelt. Blant flere høydepunkter kan nevnes Schreiners Facebook-hyllest, Andersens Kommunesammenslåing og Egenes kristne mopedklubb, hvor Schreiner også gir oss en fornøyelig smakebit på hvordan islamske motorsykler lyder.

For oss som har ventet på Andersens kanossagang med Starts nedtur mot OBOS-ligaen, så gir supporteren Andersen oss en fornøyelig historie med måkene som tok seg tid til å ruge egg i Start-målet under kampen mot Rosenborg.

Schreiner som Arja Saijonmaa med «Jag vill tacka» Facebook er framført med både flott stemmeprakt og humor med velplasserte og velfortjente spark. Ikke minst må Rune Andersen få en egen hyllest for sine fantastiske parodier på både Hellstrøm, Kongen, Hareide, Ari Behn og en ti-talls personer som stod nesten autentisk fram på scenen i hans person. Han er faktisk Norges beste imitator, som heller ikke har planer om å forlate landet med skuddsikker vest, og takk for det. Som imitator stiller han også med tekster som har fornøyelig innhold i tillegg til det å kunne imitere.

Artig at Løgnaslaget også serverer høyst aktuelle temaer med både Tom Tvedt, frisøren fra Bryne, kommunesammenslåing og presidentkandidat Trump. For de som tidligere har savnet røde tråder i forestillinger, så er det i alle fall her mange tråder som de har klart å flette sammen til en forestilling som publikum ga trampeklapp. 

Med revyen «Løgnasevangeliet» får vi faktisk levert både humor med aktuelt stoff og med musikere som leverer varene. Et høytrykk har lagt seg over Humorhuset Stavangeren, og det er varslet fra Humoristisk institutt at det vil ligge fram til 17. desember med retur 6. januar.