Tord Johnsen Salte skulle opprinnelig spille sammen med Viljar Vevatne, men han har blitt syk. Dermed er det Kristian Novak som danner stopperpar med Vevatne. Foto: Pål Karstensen

LIVE: Viking møter fylkesrival FKH

Etter at Haugesund var det førende laget den første halvtimen, spilte Viking seg godt opp den siste timen og vant fullt fortjent 2-1 i Karmøyhallen. Kristian Novak og Usman Sale scoret målene for Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking har reist ned til Karmøyhallen for å møte fylkets for tiden beste lag, FK Haugesund i en treningskamp fredag.

– Det blir en veldig tøff kamp, det er det ingen tvil om. Vi håper å fremstå mer kompakte og mer solide defensivt enn i tidligere kamper, da det har vært altfor enkelt å score og skape sjanser på oss. I tillegg vil jeg at vi viser igjen på det vi har øvd på offensivt, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til RA torsdag.

Tord Johnsen Salte skulle egentlig dannet midtstopperpar med Markus Nakkim, men først ble Vålerenga-spilleren syk. Dermed kom Viljar Vevatne inn i forsvaret, og nå har også Johnsen Salte blitt syk. Dermed kommer Kristian Novak inn for han. På midten finner vi en løperrekke med Kristian Thorstvedt og Jonas Pereira.

Både Kristian og Jonas på midtbanen har gode basisferdigheter og god løpskapasitet, så det blir spennende å se hvordan de takler den oppgaven nå som mange av de etablerte spillerne våre ikke kan spille, forteller Bjarne Berntsen.

Andre Danielsen sliter med ryggen, mens Julian Ryerson sliter med pusteproblemer.

Viking (4-3-3): Amund Wichne – Rasmus Martinsen, Kristian Novak, Viljar Vevatne, Claes Kronberg – Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, Jonas Pereira – Usman Sale, Mathias Bringaker, Stian Michalsen.