Viking-fansen jubler etter Viking-scoringen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

LIVE: Tar Viking sin første seier siden juli?

Et bunnsolid forsvar og giftige kontringer sørget for at Viking tok sin første seier i Eliteserien siden 16. juli, da Kristiansund ble beseiret 2-0 på bortebane søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

En av Vikings tre seire i år kom mot nettopp Kristiansund, da dagens motstander ble slått 2-1 på hjemmebane i juni. Den gangen var det Patrick Pedersen som ble matchvinner på overtid, og uansett resultat i dagens kamp, blir ikke dansken matcvhinner igjen da han har dratt tilbake til Island.

Spissene som skal sørge for målene i dag er Mathias Bringaker og Tommy Høiland. Sistnevnte har fire mål på sju kamper siden han kom tilbake til Viking, men har i likhet med alle Vikings nyervervelser altså enda ikke vært med på å vinne for et Viking-lag som ligger desidert sist på tabellen.

De mørkeblå kan ikke rykke ned i dag, men må nok vinne for å ha noe som helst håp foran kampene mot Tromsø og Vålerenga. Det blir tøft mot et hjemmelag som ikke har tapt på hjemmebane siden første serierunde tilbake til 1.april. Og det var heller ingen spøk at de knuste Brann 4-0 i Bergen i forrige serierunde.

For Viking er George Green og Ross Jenkins suspendert, mens Ghislain Guessan akkurat har kommet tilbake etter skade. Det betyr at franskmannen starter på benken, mens det er Steffen Ernemann som kommer inn på midtbanen. Vi merker oss også at Jonas Pereira, sønnen av Viking-legende Thomas Pereira sitter på benken.

Viking (3-5-2): Amund Wichne – Rasmus Martinsen, Andreas Nordvik, Kristoffer Haugen – Julian Ryerson, Steffen Ernemann, Andre Danielsen, Zymer Bytyqi, Claes Kronberg – Mathias Bringaker, Tommy Høiland.

Benken: Iven Austbø, Jose Cruz, Fredrik Torsteinbø, Sime Gregov, Michael Haukås, Jone Pereira